Filmul Netflix pe care nu trebuie să îl ratezi. Suspans, acțiune și originalitate, toate într-o singură peliculă

Publicat: 26 oct. 2024, 09:34, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Filmul Netflix pe care nu trebuie să îl ratezi. Suspans, acțiune și originalitate, toate într-o singură peliculă

Netflix continuă să își cucerească audiența globală cu noi lansări spectaculoase, iar recent, thrillerul „Woman of the Hour” a captat atenția publicului și a ajuns rapid în topul vizualizărilor. Lansat în octombrie 2023, acest film semnat de actrița și regizoarea Anna Kendrick a înregistrat un succes impresionant, strângând 10 milioane de vizionări doar în prima săptămână după lansare.

Netflix vine cu surprize pentru fani

Filmul s-a clasat pe locul doi în topurile globale și pe locul șase în România, devenind rapid un punct de interes pentru abonații Netflix.

Bazat pe evenimente reale, „Woman of the Hour” explorează povestea lui Rodney Alcala, un criminal în serie care a captivat atenția Americii în anii ’70. Alcala, cunoscut pentru apariția sa tulburătoare la emisiunea „The Dating Game” în 1979, a reușit să manipuleze și să ascundă în fața publicului și a producătorilor emisiunii adevărata sa natură periculoasă.

Filmul redă cu intensitate această poveste controversată, punând accentul pe felul în care Alcala își proiectează comportamentul prădător asupra femeilor și asupra personajului principal interpretat de Anna Kendrick.

Acțiunea din „Woman of the Hour” are loc în 1978 și urmărește întâlnirea pe platourile de filmare dintre personajul Sheryl (interpretată de Kendrick) și Alcala, portretizat ca un burlac cu un trecut dubios. Sheryl, victima aparent neajutorată, ajunge în emisiune ca să câștige o întâlnire cu Alcala, fără să știe despre partea întunecată a trecutului său.

Thrillerul urmărește evoluția tensionată a relației lor, ilustrând cum, în timpul interacțiunilor, Alcala dezvăluie treptat latura sa manipulatorie, transformând-o pe Sheryl într-o victimă captivă într-un joc psihologic periculos.

Anna Kendrick, care debutează ca regizor cu acest film, a explicat că a simțit o legătură profundă cu povestea și că s-a simțit atrasă de scenariul intens și profund personal. Ea a mărturisit pentru Rolling Stone că în ultimii ani a devenit din ce în ce mai interesată de poveștile despre bărbați periculoși și despre impactul lor distructiv asupra celor din jur.

Kendrick, în rolul lui Sheryl, reușește să transpună complexitatea unei femei aflate într-o poziție vulnerabilă, dar dornică să se afirme într-un Hollywood dominat de prejudecăți și de un sexism omniprezent în anii 1970.

„Woman of the Hour” nu este doar o poveste captivantă de ficțiune, ci și o reflecție asupra vulnerabilității și a impactului negativ al unor astfel de personaje asupra societății. Filmul reușește să aducă în prim-plan dilemele și suferințele ascunse ale femeilor din acea perioadă, fiind în același timp un exemplu al impactului social pe care îl poate avea o producție inspirată din realitate. Deși a fost lansat doar de câteva zile, pelicula a reușit să atragă o audiență numeroasă, continuând să fascineze și să țină publicul cu sufletul la gură.