Avocado: Și pentru bebeluși, și contra colesterolului rău
Avocado este asociat cu multe beneficii pentru sănătate. Dar mai cu seamă este indicat pentru scăderea nivelului de colesterol rău, susține un studiu publicat în Journal of the American Heart Association, coordonat de profesorul Penny Kris-Etherton de la Universitatea Penn State (Pennsylvania, SUA).
Este un studiu de referință, despre care profesorul Etherton spune că este cea mai aprofundată cercetare cu privire la beneficiile pentru sănătate ale avocado.
Includerea unui avocado în alimentația zilnică nu a determinat creșterea în greutate, în schimb a dus la o scădere ușoară a nivelului colesterolului rău (LDL), acestea fiind beneficii importante pentru o bună sănătate, subliniază profesorul Etherton.
Studiul a durat șase luni și la el au participat 923 de persoane: jumătate dintre acestea au mâncat câte un avocado zilnic, în timp ce cealalte persoane nu avut acest aliment în meniu.
Rezultatele au indicat că participanții care au beneficiat de avocado aveau un nivel mai scăzut al colesterolului LDL.
Dar pentru a regla nivelul colesterolului nu este suficient să mâncăm avocado. Adică se recomandă includerea avocado într-o dietă echilibrată. Asta înseamnă să limităm consumul de grăsimi, mezeluri și să alegem fructe și legume proaspete, bogate în fibre, pește bogat în omega 3, măsline și ulei de măsline și, bineînțeles avocado.
Elemente nutritive
O jumătate de avocado este echivalentă cu:
- Calorii: 113
- Fibre: 4,6 g
- Grăsimi:10 g
- Carbohidrați: 6 g
- Zahăr: 0,2 g
De asemenea, aceeași jumătate de avocado mai oferă 15% din necesarul zilnic de acid folic, 10% și 6% din necesarul zilnic de potasiu și de magneziu. Datorită acestor minerale valoroase, avocado este indicat persoanelor hipertensive, stresate și cu sistemul imunitar slăbit.
După vârsta de opt luni, avocado poate fi inclus și în alimentația bebelușilor.
Avocado conține și vitamina E, care stimulează producția naturală de colagen și hidratează pielea în profunzime, cu uleiuri și grăsimi de calitate, reușind să atenueze ridurile. Uleiul de avocado este excelent pentru vindecarea unor leziuni ale pielii.
La micul dejun sau aperitiv
Avocado poate fi consumat crud, ân renumitul guacamole, cu lămâie, ceapă și pătrunjel, eventual puțină sare, preparat ideal pentru micul dejun sau aperitiv. Sau poate fi un ingredient prețios în smoothie-uri. De asemenea, poate ține locul fără nicio problemă untului în multe preparate delicioase