Fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, sub control judiciar în scandalul de corupție

Publicat: 25 oct. 2024, 17:51, de Andrei Ceausescu, în Justitie , ? cititori
Fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, sub control judiciar în scandalul de corupție

Fostul primar al municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a fost plasat sub control judiciar în urma reținerii sale pe ultima zi de mandat, într-un caz gestionat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA). Administratorul unei firme implicate în același dosar a fost, de asemenea, pus sub control judiciar.

În cadrul anchetei, procurorii au desfășurat percheziții la locuințele a trei inculpați și la sediile sociale ale mai multor societăți comerciale, inclusiv SC Hale și Piețe SA Ploiești. Aceste acțiuni au avut loc pe 24 octombrie și au fost susținute de ofițeri din diverse structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Infracțiuni vizate și detalii ale cazului

Dosarul investighează fapte grave, inclusiv cumpărarea și traficul de influență, șantaj, uzurparea funcției, ultraj și purtare abuzivă. Conform surselor judiciare, între aprilie și septembrie 2021, Volosevici, în calitate de primar, ar fi intervenit pentru a influența deciziile privind rezilierea unor contracte de închiriere. Acesta ar fi folosit amenințări și injurii la adresa președintelui Consiliului de Administrație al SC Hale și Piețe Ploiești pentru a forța încheierea sau rezilierea contractelor.

Mai mult, se precizează că, după ce administratorul unei societăți comerciale a oferit o sumă de bani unui jurnalist, Volosevici ar fi intervenit din nou, solicitând continuarea colaborării cu acea societate, în ciuda faptului că acest lucru nu era permis legal.

Implicațiile pentru jurnalismul local

Un alt aspect notabil al acestui dosar este implicarea unui jurnalist de la o publicație locală, care ar fi primit bani pentru a media relațiile între primar și diverse societăți comerciale. Conform informațiilor, jurnalistul a pretins sume considerabile pentru a facilita încheierea unor contracte avantajoase pentru aceste firme.

Audierea și următoarele pași

În total, 14 persoane au fost duse la audieri la sediul PCA Ploiești. Alte două persoane din acest caz, inclusiv jurnalistul menționat și un administrator de firmă, urmează să fie prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă.