Intrare spectaculoasă pe piața imobiliară românească: un magnat cu legături regale achiziționează două mall-uri majore

Publicat: 25 oct. 2024, 20:26, de Radu Caranfil, în ECONOMIE , ? cititori
Intrare spectaculoasă pe piața imobiliară românească: un magnat cu legături regale achiziționează două mall-uri majore

Cu o tranzacție estimată la 100 de milioane de euro, Caspar MacDonald-Hall, unul dintre magnații imobiliari de top din Marea Britanie și o figură apropiată de Casa Regală, și-a pus amprenta pe piața imobiliară din România. Achiziția mall-urilor Shopping City Suceava și Focșani Mall marchează o expansiune semnificativă pentru grupul său imobiliar, M Core, pe piața locală.

Background-ul tranzacției

M Core, cunoscut pentru portofoliul său impresionant de proprietăți comerciale din Marea Britanie, a intrat în forță pe piața românească la sfârșitul anului trecut. Acest prim pas a fost consolidat prin achiziția a 25 de parcuri de retail de la investitorul belgian Mitiska REIM, pentru suma de 219 milioane de euro. Această mișcare strategică a poziționat M Core ca unul dintre principalii actori pe scena retailului românesc.

Detalii ale achizițiilor curente

Shopping City Suceava și Focșani Mall sunt cele mai recente ținte ale expansiunii M Core. Primul, inaugurat în 2008 și având o suprafață de 46.000 de metri pătrați, găzduiește peste 90 de magazine și este susținut de un hipermarket Carrefour. Cel de-al doilea, Focșani Mall, oferă o suprafață închiriabilă similară și a fost preluat de la banca belgiană KBC Bank în urma unei insolvențe.

Implicațiile pe piața locală

Aceste achiziții nu doar că reflectă încrederea investitorilor străini în piața de retail din România, dar sugerează și o viziune pe termen lung asupra potențialului economic al regiunii. Expansiunea M Core este o dovadă a apetitului crescut pentru imobile comerciale de calitate în Europa de Est.

Perspective și planuri de viitor

Pe lângă cele două mall-uri, M Core este în discuții pentru achiziționarea unui pachet suplimentar de parcuri de retail. Aceste mișcări strategice sunt menite să consolideze prezența grupului pe piața românească și să-i asigure o poziție de lider în sectorul comercial.

Să vină cât mai mulți!

Intrarea lui Caspar MacDonald-Hall și a M Core pe piața imobiliară din România marchează un nou capitol în dinamica investițională locală. Cu legături puternice în cercurile aristocratice și o abordare agresivă de expansiune, MacDonald-Hall pare setat să redefinească peisajul retailului românesc. Următoarele luni vor fi cruciale pentru a vedea cum se vor materializa aceste planuri ambițioase și care va fi impactul lor asupra economiei locale.