Ilfov: lecție pe viu despre epurarea apelor reziduale (Video)

Publicat: 25 oct. 2024, 18:49, de Ziarul Puterea, în SOCIAL , ? cititori
Ilfov: lecție pe viu despre epurarea apelor reziduale (Video)
Apă Ilfov

În cadrul modulului școlar „Săptămâna Verde”, mai mulți elevi din Ilfov au vizitat stația de epurare a apelor reziduale din orașul Bragadiru. Cu această ocazie, copiii au putut vedea la fața locului ce înseamnă apele uzate și ce eforturi implică ecologizarea lor.

În cadrul programului„Săptămâna verde” am primit cu bucurie la 𝗦𝘁𝗮ț𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗘𝗽𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗮𝗽𝗲𝗶 𝘂𝘇𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂, 𝘇𝗲𝗰𝗶 𝗱𝗲 𝗲𝗹𝗲𝘃𝗶 de la Liceul Teoretic ,,Atlas’’.
De la tratare la epurare, acești tineri au descoperit toate etapele prin care trece apa pentru a ajunge în casele noastre, cât și modalitățile de epurare ale acesteia. Au înțeles cât de important este 𝘀ă 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗷ă𝗺 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 î𝗻𝗰𝗼𝗻𝗷𝘂𝗿ă𝘁𝗼𝗿 ș𝗶 𝘀ă 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗺 𝗹𝗮 î𝗺𝗯𝘂𝗻ă𝘁ăț𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲.
În laboratorul de analize ape potabile și ape uzate, acreditat RENAR și recunoscut de Ministerul Sănătății, elevii au avut ocazia să participe la câteva experimente legate de duritatea apei potabile.
Spre sfârșitul vizitei, elevii au pus întrebări și și-au clasificat, de asemena, îndoielile cu privire la 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 î𝐧𝐝𝐞𝐩ă𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐛𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐮𝐳𝐚𝐭𝐞.
Apele uzate nu încetează niciodată să curgă, de aceea este esențial să 𝐍𝐔 𝐦𝐚𝐢 𝐠ă𝐬𝐢𝐦 î𝐧 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 ș𝐞𝐫𝐯𝐞ț𝐞𝐥𝐞 𝐮𝐦𝐞𝐝𝐞, 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞, 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐬𝐚𝐮 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞”, au fost câteva dintre lecțiile învățate de liceeni.