Alina Gorghiu, de ziua Regelui Mihai I, la Colegiul „Regele Mihai

Publicat: 25 oct. 2024, 21:38, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SOCIAL , ? cititori
Alina Gorghiu, de ziua Regelui Mihai I, la Colegiul „Regele Mihai
Foto: Facebook

Ziua de 25 octombrie marchează în istoria României și ziua de naștere a ultimului rege al României, Mihai I. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a marcat această zi prin participarea, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la festivitățile prilejuite de sărbătorirea zilei Liceului Tehnologic „Mihai I” din Curtea de Argeș.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a participat astăzi, 25 octombrie, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la festivitățile dedicate Zilei Liceului Tehnologic „Regele Mihai I” din Curtea de Argeș.

În acest context, Alina Gorghiu, a subliniat că „amenințările, problemele din școli, problemele din societate trebuie să fie puse pe tapet pentru a putea fi înfruntate”, pentru a fi identificate cele mai bune soluții. Iar una dintre cele mai prezente amenințări la adresa tinerilor rămâne fenomenul drogurilor, despre care a avertizat legat de numărul mare de consumatori: „A trecut un an de atunci și pot să vă spun că acel semnal de alarmă pe care atunci l-am tras a fost bine înțeles, a fost recepționat corect de societatea românească și de foarte multe instituții ale statului român. Însă greul urmează! Pentru că trebuie să controlăm acest fenomen astfel încât să dăm garanția familiilor că fiul, că fiica, că nepoata atunci când merg la școală sau ies în societate sau merg pe stradă nu intră pe porțile infernului!”.

Un alt aspect important, pe care l-a punctat ministrul Justiției, vizează protejarea victimelor infracțiunilor. „Victima nu este singură și nu trebuie să fie singură”, a adăugat, făcând referire și la „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”, elaborat de Ministerul Justiției.

Întotdeauna este important să te poți uita într-o broșură scrisă simplu și să obții informații esențiale despre ce poți să faci în acele situații de fapte de violență și hărțuire sexuală, cui te poți adresa, unde suni, ce drepturi legale ai”, a mai spus Alina Gorghiu.

Permanent preocupată de siguranța tinerilor și a familiilor din România, ministrul Justiției a vorbit și despre banii confiscați de la infractori, care sunt redați societății: „Vreau să vă mai spun că Justiția mai face un lucru bun cu educația. Banii pe care reușim să îi confiscăm de la infractori, și o să o facem din ce în ce mai bine, sunt redați societății pentru a finanța exact programe de combatere a infracționalității”.

Data de 25 octombrie are semnificații multiple. În ziua de 25 octombrie 1921 s-a născut Regele Mihai I. Tot astăzi este sărbătorită și Ziua Armatei României, marcând eliberarea totală a Transilvania de Nord de sub ocupație străină în 25 octombrie 1944.