Premierul Ciolacu anunță reducerea impozitelor pentru venituri mici

Publicat: 26 oct. 2024, 16:04, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Premierul Ciolacu anunță reducerea impozitelor pentru venituri mici

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că bugetul de anul viitor va include o reducere cu cinci procente a impozitării salariilor „mici spre medii”. Această măsură are ca scop să faciliteze creșterea veniturilor pentru angajați și să reducă povara fiscală asupra angajatorilor.

Un pas spre sprijinul angajaților și al patronatelor

„Vom veni, aşa cum am vorbit şi cu doamna ministru al Muncii şi cu liderii de sindicat, cu acea reducere de cinci la sută la impozitarea muncii în zona cu venituri mici spre medii, lucru care va reduce din tensiunile și din discuţiile dintre sindicate şi patronate,” a declarat premierul Ciolacu în cadrul unei vizite în judeţul Argeş. El a subliniat că această măsură va diminua eforturile patronatelor de a asigura creșteri salariale, oferind astfel un cadru fiscal mai favorabil.

Declarația a fost făcută la finalul unei întâlniri cu liderii sindicali de la uzina de automobile Dacia, un sector vital pentru economia românească. Deși Ciolacu nu a specificat dacă reducerea impozitării se va aplica exclusiv sectorului auto sau va fi extinsă la toate sectoarele economiei, discuțiile cu sindicatele sugerează o deschidere pentru dialog și colaborare.

Colaborare între guvern și sindicate

La întâlnirea cu premierul Ciolacu au participat și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă. Această reuniune subliniază angajamentul guvernului de a colabora cu reprezentanții lucrătorilor pentru a găsi soluții viabile care să sprijine veniturile cetățenilor și să mențină un climat de stabilitate economică.

Reducerea impozitării salariilor mici și medii ar putea avea un impact semnificativ asupra nivelului de trai al angajaților, stimulând consumul și contribuind la o economie mai dinamică. Totodată, patronatele ar beneficia de o flexibilitate financiară mai mare, care le-ar permite să investească în dezvoltarea afacerilor și în crearea de locuri de muncă.