Pe insulele din regiunea Herson, rușii s-au găsit într-o situație dificilă din cauza lipsei rotației personalului  și a bombardamentelor constante din partea Forțelor Armate Ucrainiene, transmite postul TV ucrainean Canal 24, care citează surse militare.

Astfel, unul dintre militarii ruși din Brigada 80 infanterie motorizată rusă s-a plâns rudelor despre comandantul său, care îl obligă să studieze regulementele militare, inclusiv pe cele referitoare la îndatoririle unui marinar, în ciuda condițiilor dificile de pe câmpul de luptă, care nu sunt propice pentru astfel de activități.

„Invadatorii ruși nu pot supraviețui pe aceste insule. Artileria și dronele ucrainene lucrează din greu împotriva pozițiilor deținute de aceștia. În plus, ocupanții au probleme uriașe cu logistica. Mâncarea și muniția le sunt livrate doar prin intermediul dronelor. Dar, cantitățile de hrană care ajung în pozițiile din prima linie sunt atât de mici încât  militarii ruși sunt nevoiți să mănânce broaște și stuf, pentru a-și domoli foamea.” transmite postul TV.

De asemenea, se relatează că au existat cel puțin un caz de dezertare în brigada menționată.

Rușii au înregistrat pierderi semnificative în Ucraina

Pierderile totale înregistrate de Rusia în Ucraina, în timpul invaziei pe scară largă se ridică, potrivit datelor furnizate de Ucraina la aproximativ 687.600 de militari. Ieri, Forțele de Apărare ale Ucrainei au eliminat 1.690 de militari ruși.

Rusia a pierdut pe câmpul de luptă cel puțin: 9.109 tancuri, 18.332 vehicule blindate de luptă, 19.782 sisteme de artilerie, 1.240 de rachete antiaeriene, 984 de sisteme de apărare aeriană, 369 de avioane și 329 de elicoptere.