Primăria lui Piedone a făcut față atacului cibernetic: Hackerii nu au reușit să fure datele

Publicat: 27 oct. 2024, 15:16, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Primăria lui Piedone a făcut față atacului cibernetic: Hackerii nu au reușit să fure datele

Hackerii nu au putut sustrage date din sistemele informatice ale Primăriei Sectorului 5, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică, într-un comunicat de duminică.

DNSC a comunicat că primarul Cristian Popescu Piedone a refuzat să plătească cele 5 milioane de dolari cerute de hackeri pentru a primi codurile de decriptare a sistemelor compromise și că momentan se lucrează la repunerea în funcțiune a infrastructurii informatice.
  • ”La intervenția firmei care asigură mentenanța acestor sisteme, specialiștii au constatat că era vorba despre un atac cibernetic de tip ransomware. Atacatorii au solicitat suma de 5 milioane de dolari pentru a oferi codurile de decriptare a sistemelor compromise. Primarul sectorului 5 a anunțat public că nu va oferi niciun ban atacatorilor și că nu va ceda în fața acestor atacuri. Din primele investigații, a rezultat că atacatorii nu au putut sustrage date din sistemele informatice compromise, întrucât acestea erau protejate împotriva exfiltrării. În prezent, se lucrează la repunerea în funcțiune a infrastructurii informatice. Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică sunt în legătură cu specialiștii din cadrul Primăriei Sectorului 5 pentru remedierea situației”, se arată în comunicat.