Accident tragic în Dolj: Circulație feroviară blocată între Craiova și București din cauza unui autoturism lovit de tren

Publicat: 27 oct. 2024, 19:17, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Accident tragic în Dolj: Circulație feroviară blocată între Craiova și București din cauza unui autoturism lovit de tren

Circulația feroviară între Craiova și București a fost oprită duminică după-amiază, după ce un autoturism a fost lovit de trenul R 9013 la o trecere la nivel cu calea ferată în județul Dolj, unde semnalele luminoase și bariera automată avertizau șoferii. Accidentul s-a produs la kilometrul 180+39, în zona Jianca – Halta Leu, și a dus la blocarea ambelor fire de circulație.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, în urma impactului violent, o tânără de 21 de ani a decedat pe loc. Alte două persoane din autoturism au fost transportate de urgență la spital: un bărbat de 25 de ani, preluat conștient de un echipaj SMURD, și o fetiță de doi ani, transportată de un elicopter SMURD, ambele victime fiind conștiente la momentul preluării.

Cercetări în desfășurare și impactul asupra traficului feroviar

Autoritățile locale și Poliția Dolj desfășoară în prezent cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului. Primele date sugerează că șoferul autoturismului nu ar fi respectat semnalele luminoase și acustice ale barierei automate, fiind astfel surprins de tren în gabaritul căii ferate. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat de pe firul I pe firul II al magistralei, blocând temporar ambele sensuri de circulație feroviară.

CFR SA informează că, din cauza acestui accident, traficul trenurilor a fost afectat pe segmentul Jianca – HM Leu. În afară de trenul R 9013, și trenul RE 9918 este momentan staționat în Halta Leu, așteptând reluarea circulației după finalizarea cercetărilor efectuate de Poliție.

Apel la prudență și atenție din partea Poliției

În contextul acestui tragic incident, autoritățile reamintesc șoferilor importanța respectării stricte a regulilor de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată. Poliția Dolj face un apel către toți participanții la trafic să dea dovadă de atenție și să respecte indicațiile agenților aflați pe teren pentru a preveni astfel de tragedii.