Escrocheriile politice ale vizirului habarnist al Capitalei

Publicat: 28 oct. 2024, 08:00, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Escrocheriile politice ale vizirului habarnist al Capitalei

La scurt timp după alegerile locale, Nicușor Dan a început să prindă glas, după ce patru ani doar a mormăit și a criticat-o pe Gabriela Firea. Ba chiar, el crede că a luat Primăria Capitalei pe persoană fizică, spunând, cu tupeu și aroganță, după ce a obținut un al doilea mandat, că „îmi doresc încă un mandat, în afară de acesta, la Primăria Capitalei”.

Deci, atenție bucureșteni, să vă fie clar: Nicușor Dan vrea să mai stea opt ani la Primăria Capitalei, că deh…are și principii! Mai mult, Nicușor Dan a început să se considere o fată mare în politica românească și, ca atare, a și ieșit la pețit, considerându-se a fi prințul-joker al alegerilor prezindențiale pe care și-l doresc aproape toți liderii politici de la noi. „M-am întâlnit cu candidaţii, cu lideri de partid care sunt de dreapta, pentru moment, dar mă voi întâlni cu toţi. Deci mâine cu domnii Orban şi Tomac, poimâine cu domnul Ciucă, oficial, după care mă voi întâlni şi cu ceilalţi. O să mă întâlnesc şi cu domnul Simion, şi cu domnul Ciolacu şi cu domnul Geoană”, a spus Nicuşor Dan. Practic, edilul Capitalei se crede vizirul Bucureștiului și al României la care vine să ia lumină toată clasa politică de la noi. Numai că, în realitate, vizirul Capitalei este un habarnist politic și administrativ care susține și promovează agresiv escrocheria politică. Și referendumul aprobat recent de consilierii generali ai Bucureștiului este cea mai clară dovadă de escrocherie. Cum așa? Foarte simplu. Vizirul Nicușor Dan a pus pe taraba politicii bucureștene o dublă escrocherie politică. Prima a constat în faptul că nu a anunțat înainte de alegeri intențiile sale de putere totală, iar a doua, vizează faptul că n-a așteptat ca intențiile respective să fie discutate și aprobate, cum era normal și legal, în noul consiliu general care se va instala la 1 noiembrie 2024.

În primul rând, vizirul Nicușor Dan n-a spus în campania electorală ce are de gând să facă în cel de al doilea mandat de edil general și, astfel, alegătorii n-au fost informați de ambițiile celui care le cerea votul. Practic, Nicușor Dan și-a anunțat intențiile abia după ce și-a văzut sacii în căruță, adică în seara de 9 iunie 2024, când a declarat, în premieră, de la microfonul instalat în stradă, că va organiza un referendum pentru a stabili un alt mod de împărțire a banilor din Bucureşti. „Nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat”, trâmbița Nicușor Dan din fața Primăriei Capitalei, dar intențiile sale de vătaf unic al finanțelor bucureștene nu au fost prezentate și nici măcar șoptite în campania electorală. Astfel, vizirul Nicușor Dan i-a păcălit și mințit pe bucureșteni într-o manieră golănească. Dacă, în campania electorală, Nicușor Dan anunța că are de gând să devină vizirul suprem al Capitalei, adică va semna doar el toate autorizațiile de construire din București și, tot el, va aduna la Primăria Generală toți banii din taxele și impozitele bucureștenilor, lăsând primăriile de sector cu visteria goală, nu știu câți bucureștenii îl mai votau. Tot la o șmecherie golănească a recurs vizirul Nicușor Dan și atunci când  a vrut să-și valideze referendumul în Consiliul General al Municipiului București. N-a mai așteptat să se instaleze noul Consiliu General cu care ar trebui să colaboreze în următorii patru ani, ci s-a grăbit să pună în aplicare escrocheria ieftină numită referendum prin votul consilierilor generali din mandatul 2020-2024, care deja erau cu bagajele la ușă. Practic, le-a băgat pe sub nas consilierilor care pleacă să adopte deciziile majore pe care vor trebui să le ducă la îndeplinire consilierii generali aleși pe 9 iunie 2024. Adică, viitorii consilieri generali al Capitalei, vor trebui să scoată castanele fierbinți aruncate în foc de foștii consilieri, la îndemnul vizirului Nicușor Dan. Astfel, când vine vorba de miorlăitul vizir al Capitalei, bucureștenii, fentați încă o dată de acesta, au ajuns la vorbele lui Petre Țuțea: „În fața lui Dumnezeu, geniul este văr primar cu idiotul”!