Mircea Dinescu critică direcția politicii românești: „Guvernul în casa lui Gigi Becali, după 30 de ani de capitalism?”

Publicat: 27 oct. 2024, 21:12, de Nitulescu Gabriel, în POLITICĂ , ? cititori
Mircea Dinescu critică direcția politicii românești: „Guvernul în casa lui Gigi Becali, după 30 de ani de capitalism?”

Scriitorul Mircea Dinescu, cunoscut militant al Revoluției din 1989, a participat duminică la lansarea candidaților PNL Mehedinți pentru alegerile parlamentare. Cu această ocazie, Dinescu a criticat deschis situația actuală din politica românească, evidențiind o aparentă lipsă de implicare a societății civile în fața controverselor recente, cum ar fi planul Hrebenciuc sau posibila colaborare PSD-AUR.

„Mă uit la televizor și văd cum reacțiile din partea societății sunt tot mai puține. Unde sunt mobilizarea și reacțiile pe care le vedeam cândva? Este ciudat cum acceptăm pasiv astfel de situații,” a afirmat Dinescu în fața celor prezenți.

Dinescu denunță lipsa de mobilizare civică. „Am ajuns să facem guvern în casa lui Gigi Becali?”

În discursul său, Dinescu a criticat faptul că, după decenii de capitalism, România a ajuns într-o conjunctură politică neașteptată, în care un om de afaceri ca Gigi Becali ar putea avea o influență atât de mare. El a comentat sarcastic situația actuală, unde discuțiile despre formarea guvernului au loc la reședința acestuia, subliniind că astfel de decizii ar trebui să fie departe de interesele personale și de culisele private.

„După 30 de ani de capitalism, să fim într-o situație în care Gigi Becali decide în privința guvernului țării? Am ajuns ca omul care, până la urmă, nu este decât un vânzător de brânză, să dicteze cursul politic?” a spus Dinescu, punctând că o asemenea realitate este surprinzătoare și regretabilă pentru România.

Participare la nivel înalt în cadrul evenimentului

La această întâlnire, la care au luat parte aproape 3.000 de simpatizanți din județul Mehedinți, au participat figuri importante din conducerea Partidului Național Liberal, precum prim-vicepreședinții Dan Motreanu și Rareș Bogdan. Alături de aceștia, liderul PNL Mehedinți, Virgil Popescu, a fost gazda evenimentului. Prezența numeroasă a susținătorilor și a liderilor centrali a subliniat importanța acestui eveniment pentru partid în perspectiva alegerilor din 1 decembrie.

Dinescu a încheiat discursul său lansând un apel pentru mobilizare, subliniind importanța unei atitudini ferme din partea cetățenilor în fața unei politici care pare să se desfășoare departe de principiile democratice și de interesele celor pe care ar trebui să-i reprezinte.