Ciolacu dezvăluie care este cea mai mare funcție politică: N-am fost niciodată primar
Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit, luni, la reuniunea Autorităţilor Publice Municipale din România, că nu a fost niciodată primar şi că aceasta este de fapt, în opinia sa, „cea mai mare funcţie”.
„N-am fost niciodată primar şi cred în continuare că cea mai mare funcie politică pentru oricine este e să fie primar şi să reprezinte localitatea unde a muncit, s-a născut şi unde şi-a crescut familia, copiii, nepoţii. Nu cred că există o mândrie mai mare în politică decât să fii primar şi să reprezinţi comunitatea care te-a format pe tine, fiindcă atunci ştii exact nevoile pe care le are comunitatea respectivă. Am încercat. în această perioadă, de când sunt prim-ministru, să nu fac o diferenţă politică, o abordare cum s-a mai întâmplat în alţi ani şi să impart în primari de la PSD, PNL, altul e de la USR. Am încercat să creez un echilibru, pentru că, în spatele fiecărui primar, sunt de fapt cetăţenii români. Sper să fi reuşit să transmit acest lucru în primul rând dvs.”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul a mărturisit că şi-ar dori să fie judecat cum este acum primarul Clujului, Emil Boc, nu cum a fost el judecat imediat după terminarea mandatului de premier. El l-a lăudat în context pe ministrul finanțelor, Marcel Boloș.
“Nu şiu dacă mandatul meu a depăşit provocarea mandatului lui Emil Boc, dar mi-aş dori şi eu să fiu judecat cum este judecat acum Emil Boc, nu cum a fost judecat după ce şi-a terminat mandautl imediat, fiindcă ştim cu toţii că este o diferenţă mare între percepţie şi adevăr. (…) Sunt foarte multe provocări. Şi aş începe cu planul fiscal, ca să închidem între noi, breaking news-urile vor fi în continuare, fiindcă suntem în campanie electorală. Cu bunele și relele fiecăruia dintre noi, și ale mele și ale dumneavoastră, ale domnului ministru Boloş. Este un om aplicat, care nu suportă nedreptatea, cred că vine din profesia domniei sale, dar este un om cu expertiză în fonduri europene şi care a încercat să vadî urgenţele din zona de finanţe. Timpul fiind scurt nu poţi să implementezi într-un an şi ceva tot ce nu s-a făcut în 30 de ani. (…) Am pornit de la un principiu: de a stabioliza, de a oppri acele trenduri care ne duceau în cap„, a adougat premierul.