Mori cu zile în spitalele din România: Pacient operat greșit și infectat cu bacterii nosocomiale la Spitalul Județean Slatina

Publicat: 28 oct. 2024, 14:02, de Vlad Stefan Orjan, în Sănătate , ? cititori
Exclusiv
Mori cu zile în spitalele din România: Pacient operat greșit și infectat cu bacterii nosocomiale la Spitalul Județean Slatina

Într-o situație alarmantă care scoate la iveală probleme grave din sistemul de sănătate, un tânăr din Slatina, soț și tată, se confruntă cu o adevărată luptă pentru viața sa după ce a fost supus unei operații nereușite la Spitalul Județean Slatina. Internat inițial pentru o ocluzie intestinală, tânărul a fost operat greșit, ceea ce a agravat starea sa de sănătate. Mai mult, a contractat o infecție nosocomială – una dintre acele infecții spitalicești care persistă în spitalele din România și continuă să pună în pericol viețile pacienților.

După ce a fost externat, fără o vindecare completă și cu o bacterie care îl poate afecta pe termen lung, tânărul s-a confruntat cu dureri insuportabile și a încercat să caute ajutor într-un spital din București. Totuși, instituția din capitală a refuzat internarea pe motiv că pacientul este purtătorul unei infecții contractate în spitalul din Slatina.

Refuzat în capitală, a revenit la Spitalul Județean Slatina, însă a fost din nou refuzat pentru tratament din cauza aceleași infecții. În prezent, tânărul este nevoit să stea acasă, în condiții de suferință severă și izolare de familie, pentru a evita transmiterea bacteriei către cei dragi.

Cazul aduce din nou în discuție condițiile de igienă deficitare din spitale și erorile medicale care ar putea fi fatale pentru pacienți. În fața acestei situații critice, mulți pacienți și familii se întreabă dacă medicii și personalul din spitale își asumă cu adevărat responsabilitatea pentru sănătatea și siguranța celor pe care îi tratează.

Tot astăzi, Ziarul Puterea a prezentat un caz șocant care pune din nou sub lupă deficiențele grave din Spitalul Județean Slatina. Un bărbat, aflat într-o stare critică de sănătate, a fost externat și trimis acasă deși încă avea nevoie de îngrijiri medicale. Din păcate, acesta a decedat pe drum, înainte de a ajunge acasă. Cazul adaugă o nouă dimensiune îngrijorătoare problemelor deja cunoscute din spitalul din Slatina, unde condițiile și erorile de diagnostic și tratament ridică semne de întrebare asupra siguranței pacienților.