AGA Extraordinară a Santierului Naval 2 Mai Mangalia, decide încetarea contractului cu Damen Holding

Publicat: 28 oct. 2024, 14:18, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
AGA Extraordinară a Santierului Naval 2 Mai Mangalia, decide încetarea contractului cu Damen Holding

Consiliul de Administraţie al Santierului Naval 2 Mai Mangalia a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, pentru a se pronunța asupra rezilierii contractului de asociere cu compania olandă Damen Holding BV.

Un raportul publicat, luni, la Bursa de Valori București (BVB) arată că ,,este convocată adunarea generala extraordinara a acţionarilor, în data de 28.11.2024, ora 11.30, la sediul societăţii din Mangalia”.

Pe ordinea de zi este şi aprobarea nominalizării lui Doru Jianu ca director general al societatii, care va semna notificarea de reziliere a contractului de asociere încheiat între 2MMS şi Damen Holding BV, aprobarea datei de 19.12.2024 ca data de înregistrare, respectiv de identificare a acţionarilor asupra cărora se răsfrang efectele hotărârilor A.G.E.A.

În cazul în care nu este atins cvorumul necesar pentru întrunirea adunării generale extraordinare, adunarea generală extraordinară se va ţine in data de 29.11.2024.

Olandezii de la Damen au cerut intrarea în insolvenţă a şantierului Damen Mangalia, la şase ani de când au preluat un pachet de 49%. Astfel că pe 19 iunie anul acesta, Tribunalul Constanţa a deschis procedura de insolvenţă a şantierului naval Damen Mangalia.   Datoriile şantierului se ridică la un miliard de lei (207 mil. euro), potrivit tabelului preliminar, iar activul la 1,26 mld. lei, conform evidenţelor contabile, urmând să se facă evaluarea patrimoniului, potrivit ultimelor date făcute publice de casa de insolvență CITR.