Daună totală pentru un europarlamentar român. Vila de lux i-a fost cuprinsă de flăcări

Publicat: 28 oct. 2024, 15:42, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Daună totală pentru un europarlamentar român. Vila de lux i-a fost cuprinsă de flăcări
Sursa: PresaSM

Un incendiu puternic a izbucnit astăzi în comuna Bixad din județul Satu Mare, cuprinzând casa europarlamentarului social-democrat Gheorghe Cârciu. Flăcările au început să se răspândească în jurul orei 10:00, iar structura din lemn a clădirii a favorizat extinderea rapidă a focului, distrugând o bună parte din locuință în doar câteva minute.

Martorii prezenți la fața locului au povestit că, în încercarea de a salva bunuri din casă, un grup de 10-15 localnici a intervenit inițial cu găleți de apă, însă eforturile lor s-au dovedit insuficiente în fața intensității flăcărilor. Pompierii au ajuns la fața loculuiBărbat scos dintr-un canal tehnologic după o cădere periculoasă. Pompierii au intervenit în aproximativ 15 minute de la primul apel, dar drumul dificil de acces și propagarea rapidă a incendiului au complicat misiunea de stingere.

”Din păcate, oricâte găleți cu apă am aruncat noi nu am putut opri focul. Am intrat vreo 10-15 oameni, localnici, și am scos ce am putut salva din casă. Prima mașină a venit al circa 15 minute după primul apel. Pompierii își fac treaba, dar cu întârziere, încearcă să salveze casa din vecinătate. Poate și din cauza faptului că drumul este greu accesibil”, spune un martor ocular.

La locul incidentului au intervenit pompierii de la Secția de Pompieri Negrești-Oaș, care au trimis două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD B2. În sprijin au venit și cadrele Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de mare capacitate, echipată pentru a face față incendiilor extinse.

Odată ajunși, pompierii au constatat că incendiul se manifesta intens la nivelul acoperișului, afectând o suprafață de circa 100 de metri pătrați.

Pentru gestionarea acestui incendiu de amploare au fost alertate și serviciile voluntare pentru situații de urgență din Bixad și Călinești-Oaș, mobilizarea fiind necesară pentru a controla situația și a preveni răspândirea flăcărilor la clădirile din jur. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incendiu, iar locuitorii nu au avut nevoie de evacuare.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare intervine de aproximativ 4 ore pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o cabană cu structura din lemn, proprietate privată, în localitatea Trip.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor SMURD B2, precum și cadre militare ale Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de stingere de mare capacitate, A.T. 10.000”, spun pompierii.

După ce incendiul va fi complet stins, echipele de specialiști urmează să stabilească cauza care a dus la izbucnirea focului. Pagubele sunt semnificative, iar comunitatea din Bixad a rămas profund marcată de eveniment, având în vedere importanța locuinței afectate.