Lucian Romașcanu surprinde din nou. Fostul ministru al Culturii a avut un discurs… religios: Am în minte pilda cu talantul din Biblie

Publicat: 28 oct. 2024, 18:07, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Lucian Romașcanu surprinde din nou. Fostul ministru al Culturii a avut un discurs... religios: Am în minte pilda cu talantul din Biblie

Lucian Romașcanu, proaspăt ales președinte al Consiliului Județean (CJ) Buzău, și-a surprins audiența cu un discurs neobișnuit la ceremonia de învestire, în care a făcut referire la Biblie și la valori morale. Fostul ministru al Culturii și senator PSD a obținut funcția la alegerile locale din 9 iunie, unde a fost susținut de peste 60% dintre alegători, un rezultat ce l-a plasat pe prima poziție pentru conducerea CJ Buzău.

Lucian Romașcanu, discurs surprinzător

În cadrul ceremoniei, Lucian Romașcanu a descris preluarea mandatului drept un „moment extrem de important, onorant și emoționant” și a explicat că jurământul depus, cu mâna pe Biblie, reprezintă pentru el un angajament profund față de comunitate.

El a subliniat că, având în vedere experiențele sale anterioare ca senator și ministru, această funcție aduce cu sine o responsabilitate aparte. Mesajul său către colegii săi a fost de a păstra în inimă sinceritatea jurământului făcut în fața Bibliei, care pentru Romașcanu simbolizează un legământ față de cei care i-au acordat încrederea.

„Este un moment extrem de important, onorant, emoţionant, este începutul unui nou drum pentru administraţia CJ şi pentru judeţul Buzău. Am jurat astăzi, cred că a cincea oară, de două ori ca senator, de două ori ca ministru în Guvernul României şi, iată, ca preşedinte.

Primul lucru şi primul gând pe care vreau să vi-l transmit este să purtaţi în suflet tot ceea ce aţi spus când aţi spus cu mâna pe Biblie, pentru că este principalul legământ pe care l-am făcut cu oamenii care ne-au votat”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Lucian Romaşcanu.

În urma alegerilor, PSD a obținut majoritatea în cadrul CJ Buzău, care este alcătuit din 21 de consilieri PSD, 7 de la PNL și 4 de la AUR. Romașcanu a ținut să menționeze că, deși consiliul are o majoritate PSD, deciziile vor fi luate în beneficiul tuturor cetățenilor, subliniind că „CJ Buzău nu este al PSD, PNL sau AUR,” ci aparține întregii comunități.

Referindu-se din nou la Biblie, Romașcanu a făcut o analogie cu „pilda talantului” pentru a sublinia responsabilitatea pe care o are în calitate de lider. El a explicat că funcția pe care o ocupă este un „talant” care nu trebuie „îngropat” sau conservat fără sens, ci dimpotrivă, „înmulțit” prin rezultate concrete și beneficii pentru județ.

„Este un moment extrem de important, onorant, emoţionant, este începutul unui nou drum pentru administraţia CJ şi pentru judeţul Buzău. Am jurat astăzi, cred că a cincea oară, de două ori ca senator, de două ori ca ministru în Guvernul României şi, iată, ca preşedinte.

Primul lucru şi primul gând pe care vreau să vi-l transmit este să purtaţi în suflet tot ceea ce aţi spus când aţi spus cu mâna pe Biblie, pentru că este principalul legământ pe care l-am făcut cu oamenii care ne-au votat”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Lucian Romaşcanu, cu ocazia învestirii în funcţia de preşedinte al CJ Buzău.