Unul dintre cei mai periculoși prădători online, la închisoare pe viață

Publicat: 28 oct. 2024, 19:39, de Magda Marincovici, în Justitie , ? cititori
Unul dintre cei mai periculoși prădători online, la închisoare pe viață

Alexander McCartney, unul dintre cei mai periculoși prădători, care a abuzat zeci de copii online, din toată lumea, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Prădătorul are 26 de ani și este acuzat că a provocat aproape 4.000 de victime din 30 de țări (Marea Britanie, Europa, Australia, Noua Zeelandă, SUA). Victimele au vârste între 10 și 16 ani.

Alexander McCartney a recunoscut 185 de acuzații, inclusiv omuciderea din culpă, șantaj, incitarea unor copii la activități sexuale, producerea și distribuirea de imagini indecente cu copii.

Prădătorul din Irlanda de Nord a abuzat online cel puțin 70 de copii. El a fost acuzat și de omor din culpă în cazul unei copile, care şi-a pus capăt zilelor din cauza ameninţărilor şi presiunilor exercitate de prădător. Cimarron Thomas, în vârstă de 12 ani, din Virginia de Vest, din SUA, s-a sinucis în mai 2018. După ce au preluat dispozitive electronice din casa lui McCartney, anchetatorii au descoperit trei ani mai târziu că fata s-a sinucis la trei minute după conversația legată de șantaj.

Cadavrul a fost găsit de sora ei în vârstă de nouă ani. 18 luni mai târziu, tatăl, Ben Thomas, un veteran al armatei americane, s-a sinucis și el, fără să știe ce a determinat-o pe fiica sa să-și ia viața.

„Inculpatul a fost fără remușcări. A ignorat multiplele oportunități de a se opri, a ignorat multiplele cereri de milă. A mințit și a mințit și apoi a mințit din nou”, a declarat judecătorul O’Hara, citat de The Guardian.

Judecătorul a subliniat că impactul asupra victimelor este imens: depresie, anxietate, stres, jenă, pierderea încrederii, izolare etc. ”Pentru mulți dintre ei, copilăria lor a fost furată. Unii au încercat să se sinucidă. Alții au raportat autovătămare, au avut gânduri suicidare…” sublinia judecătorul.