Simona Bucura-Oprescu, întâlnire cu E.S. Sami Nagga, ambasadorul Republicii Tunisia. Ce protocol s-a încheiat
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit, marți, cu Excelența Sa Sami Nagga, ambasadorul Republicii Tunisia în România.
Simona Bucura-Oprescu, întâlnire cu E.S. Sami Nagga, ambasadorul Republicii Tunisia. Discuțiile au vizat implementarea Protocolului de Cooperare în domeniul ocupării și formării profesionale semnat anul trecut de ministrul Simona Bucura-Oprescu și Nabil Ammar, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Tunisia, precum și posibilitatea încheierii unei Convenții de Securitate Socială extinse între cele două țări, cu prevederi legate de boli profesionale, accidente de muncă și asigurări de sănătate, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului.
„Celebrarea a 60 de ani de relații diplomatice între România și Tunisia în decembrie 2023 subliniază importanța acestui parteneriat strategic. Avem o cooperare în domeniul muncii și securității sociale pe care ne dorim să o dezvoltăm. Acest parteneriat deschide noi oportunități pentru schimburi de bune practici, contribuind la dezvoltarea economiilor ambelor țări și la crearea de noi locuri de muncă. Suntem interesați să finalizăm cât mai curând Convenția de Securitate Socială și să trecem la acțiuni concrete pe baza unei foi de parcurs comune în baza căreia experții din cele două ministere să facă schimb de experiență și bune practici în beneficiul cetățenilor ambelor state“, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
Simona Bucura-Oprescu, întâlnire cu E.S. Sami Nagga, ambasadorul Republicii Tunisia. Care sunt obiectivele Protocolului:
- Creșterea colaborării în formarea profesională prin schimb de experiență.
- Parteneriate pentru promovarea uceniciei la locul de muncă și a programelor comune de instruire.
- Împărtășirea celor mai bune practici în domeniul managementului centrelor de formare profesională și al pieței muncii.
- Promovarea acțiunilor de “twinning” între instituțiile cu atribuții în formarea profesională prin implementarea de programe comune pe teme legate de gestiunea, funcționarea și întreținerea echipamentelor acestor instituții.
- Îmbunătățirea parteneriatului între organismele specializate în domeniul promovării ocupării forței de muncă.
- Schimb de bune practici cu privire la inițiativele private (acompaniament în pre-creare și creare de locuri de muncă) și promovarea economiei sociale.
- Schimb de experiență cu privire la dezvoltarea cooperării tripartite și descentralizate.
Citește și: Clarificări, ambiții și controverse: Roxana Mînzatu și-a prezentat viziunea în fața Parlamentului European