Hackerii sunt puşi să facă fapte bune. Vor sprijini investigaţiile oficiale pentru găsirea persoanelor dispărute
Hackerii vor fi puşi să facă fapte bune la Bucureşti. Cu implicarea autorităților locale, echipe de hackeri etici vor folosi tehnici OSINT (Open Source Intelligence) pentru a contribui la găsirea persoanelor dispărute.
Hackerii vor analiza date publice online pentru a identifica indicii relevante despre cazuri reale de dispariții
Acest lucru se va întâmpla la DefCamp 2024, cea mai importantă conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, care va avea loc între 28 și 29 noiembrie la Palatul Parlamentului.
Această competiție de tip Capture the Flag (CTF) nu este doar o provocare de securitate cibernetică sau un exercițiu tehnic, ci o misiune reală: informațiile colectate de participanți, care analizează date publice online pentru a identifica indicii relevante despre cazuri reale de dispariții, pot sprijini investigațiile oficiale și pot oferi speranță familiilor aflate în căutarea celor dragi.
Hackerii etici au o misiune reală la DefCamp 2024: informațiile colectate vor sprijini investigațiile oficiale pentru găsirea persoanelor dispărute.
Practic, în premieră, va fi o demonstrație live despre puterea informațiilor publice și rolul acestora în susținerea anchetelor oficiale pentru persoanele dispărute.
Peste 2.000 de experți în securitate cibernetică și profesioniști din întreaga lume sunt așteptați la București, la conferința DefCamp 2024.
Cel mai important concurs, DefCamp Capture the Flag (D-CTF), a atras anul acesta aproape 800 de echipe – cu 30% mai multe față de 2023 – din 92 de țări.
Dintre acestea, 16 echipe s-au calificat în etapa finală din 28 noiembrie, care se va desfășura live, unde sunt așteptați atât participanți din România, cât și din Italia, Japonia, Coreea de Sud, Norvegia, Vatican, India, Croația sau Franța.