Ceaiul preferat de Regele Charles al III-lea

Publicat: 23 nov. 2024, 13:58, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Ceaiul preferat de Regele Charles al III-lea

Ceaiul face parte din dieta Regelui Charles al III-lea. Potrivit Signe Svanfeldt, nutriționistul de la Lifesum, monarhul bea în fiecare dimineață o ceașcă de ceai negru Darjeeling.

Ceaiul Darjeeling este celebru în toate lumea, dovadă că este numit și  ”Șampania Ceaiurilor”. Renumele este dat de istoria cultivării în microclimatul distinct al înălțimilor regiunii Darjeeling.

Acest ceai este apreciat pentru aromele unice, fructate, pentru bogăția de vitamine (B1,B2, C și K), polifenoli, minerale și fibre, nutrienți valorși care contribuie la potejarea sănătății și întărirea sistemului imunitar.

Renumitul ceai se prepară din frunzele uscate ale plantei Camellia sinensis, care crește în districtul Darjeeling din India și care sunt culese manual.

Darjeeling este faimos pentru ceaiul său negru, dar regiunea produce și ceaiuri albe, verzi și oolong. Tipul de ceai produs depinde de modul în care este procesat. Fiecare tip de ceai necesită o metodă de prelucrare specifică, care depinde și de cultura din care a fost recoltat.

Beneficiile

Celebritatea acestui ceai este dată de gustul plăcut, delicat, ușor acid, dar și de beneficiile pentru sănătate:

  • combate inflamațiile și asigură protecție la nivel cellular,
  • susține imunitatea și metabolismul,
  • reduce riscul de ateroscleroză, atac de cord,
  • scade nivelul colesterolului și al zahărului din sânge,
  • îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria,
  • reduce anxietatea,
  • are efect calmant.

În plus după o ceașcă de ceai Darjeeling se instalează o stare generală de bine, de optimism.  Totuși, trebuie știut că acest tip de ceai conține cofeină, motiv pentru care trebuie consumat cu măsură de hipertensivi, inclusiv de femeile însărcinate.

Prepararea ceaiului este obișnuită. Într-o cană de 250 ml trebuie cu apă  la o temperatură de aproximativ 100 de grade Celsius se pune o lingură de ceai negru Darjeeling din magazinele naturiste sau plafare. Se lasă la infuzat 3-5 minute, în funcție de intensitatea dorită. Se poate bea neîndulcit sau cu miere, zeamă de lămâie ori puțin lapte.