Retter a finalizat cele 15 structuri de pe lotul Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău! (VIDEO)

Publicat: 25 nov. 2024, 19:13, de Marian Apipie, în Transporturi , ? cititori
Retter a finalizat cele 15 structuri de pe lotul Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău! (VIDEO)
Retter a finalizat cele 15 structuri de pe lotul Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău

Construcția lotului 1 Dumbrava – Mizil al (A7) Ploiești – Buzău, parte din Autostrada Moldovei, continuă într-un ritm alert. Sectorul de 21 km se află într-un stadiu avansat al lucrărilor, iar antreprenorul Retter tocmai ce a finalizat cele 15 structuri.

Retter a finalizat cele 15 structuri de pe lotul Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău, o etapă extrem de importantă pentru acest proiect. „Montajul tuturor tablierelor a fost finalizat cu succes, printr-o coordonare eficientă a tuturor resurselor și implicarea exemplară a echipei“, a anunțat antreprenorul. Lotul include un total de 15 de poduri și pasaje, din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste A3 cu o lungime de 370 m.

Lotul Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău. S-au montat 501 grinzi

Potrivit constructorului, cele 15 structuri cumulează un număr total de 501 grinzi, dintre care:

  • 478 grinzi de beton, prefabricate, precomprimate, cu diverse lungimi, simplu rezemate continuizate cu placa monolit;
  • 69 grinzi metalice, parte din structuri mixte oțel-beton, cu lungimi intre 42 – 48 metri, pentru care s-a utilizat un total de peste 5000 tone de oțel.

Duminică a fost finalizata ultima placă de suprabetonare din acest proiect la podul 10 (km 9).

„Acest progres marchează o realizare remarcabilă în contextul unui proiect complex, care necesită sincronizare atentă a resurselor și a echipelor de lucru. Eficiența și colaborarea au asigurat un progres constant al proiectului iar, în mare parte, succesul este datorat:

  • Suplimentării resurselor pe toate planurile, incluzând echipamente de montaj performante printre care macarale de tonaj ridicat de 650 to sau macarale cu care s-a efectuat montajul in tandem pentru un plus de eficienta, precum și personal calificat.
  • Muncii în echipă, care a asigurat un flux de lucru continuu, reducând timpii de așteptare și optimizând procesele, cu o coordonare impecabila de catre sefii de echipa.
  • Perseverenței, fiecare provocare tehnică fiind abordată rapid și eficient“, a explicat constructorul Retter.

Structurile realizate, precum podurile peste Cricovul Sărat (grinzi metalice) și cel peste DN1D (grinzi metalice) dar, mai ales, structura 3, pun în evidență utilizarea tehnologiilor moderne de construcție.

Care a fost marea provocare

Structura metalică a celui mai mare pod de pe pe lotul 1, podul care trece atât peste drumul județean 101 F, cât și peste calea ferată, având o lungime impresionantă de 550 de metri și o lățime totală de 42,4 metri, a reprezentat o lucrare amplă și dificilă, fiind o reală provocare din punct de vedere tehnic pentru constructorul RETTER.

Este vorba despre un pasaj cu 14 deschideri compus din 8 grinzi metalice tip VTR® (ger. VerbundTrägerRost – rețea de grinzi compusă), fiecare grinda avand o lungime de 140 de metri liniari, la care se adauga alte 20 de grinzi din beton precomprimat pe deschiderile laterale.

Sistemul modular VTR®, al cărui concept a fost dezvoltat la München de partenerii RETTER – SSF Germania si SSF RO, reprezintă o inovatie tehnica fiind aplicată cu succes de RETTER Projectmanagement în cadrul proiectelor de infrastructură mare de pe Autostrazile din Romania (ex. Autostrazile Sebes- Turda Lot 2, A7 Lot 1).

„Finalizarea montajului tuturor tablierelor demonstrează dedicarea echipei RETTER și dorința de a livra un proiect de înaltă calitate, esențial pentru infrastructura României. Lotul 1 al Autostrăzii A7 reprezintă un model de eficiență și implicare, punând bazele conectivității rapide și sigure între Ploiești și Buzău. Următoarele etape se concentrează pe finisaje și verificări, asigurând respectarea termenelor și standardelor de calitate“, a conchis antreprenorul.

Lotul 1 al A7 Ploiești – Buzău este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) și Mizil (DJ 100C).

Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL;

Lungime: 21 km;

Durată contract: 20 de luni;

Valoare contract: 1,468 miliarde de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: PNRR;

Ordin de începere: 22.08.2022.

Citește și: E gata de inaugurare și tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești. Atenție, vor fi restricții pe tronsonul 3! (VIDEO)