Șeful Parlamentului de la Chișinău îndeamnă basarabenii să voteze Lasconi

Publicat: 26 nov. 2024, 09:25, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ALEGERI , ? cititori
Șeful Parlamentului de la Chișinău îndeamnă basarabenii să voteze Lasconi
Foto: oficial.md

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a avertizat că autoritățile din Republica Moldova nu vor putea avea „interlocutori” de genul lui Călin Georgescu, în ipoteza în care acesta ar ajunge președinte al României.

Igor Grosu a transmis acest mesaj de la Chișinău, într-o emisiune la TVR Moldova, în seara de 25 noiembrie 2024.

România este principalul și cel mai important avocat pe gratis care ne ajută în procesul de integrare europeană. Mă tem și să mă gândesc într-un scenariu în care ar spune cineva – nu UE, hai să facem altceva, nu mai puteți miza pe ajutorul nostru. Evident că avem nevoie de o Românie europeană, o Românie în care să nu vedem discurs xenofob, cu elogierea personajelor din istorie care au participat la Holocaust, au făcut atrocități, și tu când vii cu astfel de mesaje evident pentru noi apare un semn de întrebare – noi nu o să putem avea astfel de interlocutori, este un pericol pentru noi un astfel de politician să ajungă într-o funcție atât de importantă”, a avertizat Igor Grosu, care este și licențiat în Istorie.

Separat, Igor Grosu a postat un mesaj pe Facebook, în care s-a referit la primul tur al alegerilor prezidențiale din România.

„Este crucial ca românii basarabeni să se mobilizeze mai mult ca niciodată pentru a o susține pe Elena Lasconi. Trebuie să protejăm România și Republica Moldova de extremiști și politicieni cu simpatii neo-fasciste, care admiră dictatorii. În turul 2 al prezidențialelor din România se decide nu doar soarta României, ci și a Republicii Moldova. O Românie prosperă, membră a UE și NATO, este absolut esențială pentru dezvoltarea europeană a Republicii Moldova. Alegerea la prezidențialele din România este mai clară ca niciodată. În turul 2 votăm Elena Lasconi!”, a subliniat Igor Grosu.

Pe 24 noiembrie, peste 80.000 de cetățeni din Republica Moldova, care au și cetățenia română, și-au exprimat opinia politică. Este o prezență aproape dublă față de primul tur al prezidențialelor din 2019.