Tudose, ieșire nervoasă după eșecul de la prezidențiale. Refuză să discute despre demisie: Plecăm în munți, închidem PSD-ul

Publicat: 26 nov. 2024, 18:18, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Tudose, ieșire nervoasă după eșecul de la prezidențiale. Refuză să discute despre demisie: Plecăm în munți, închidem PSD-ul

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale au adus un val de nemulțumiri în rândul liderilor PSD, după ce candidatul partidului, Marcel Ciolacu, a înregistrat un rezultat considerat dezamăgitor. Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a avut marți o ieșire vehementă, recunoscând public eșecul formațiunii, dar păstrând o atitudine defensivă față de criticile primite.

Un răspuns ironic la întrebările despre demisie

Întrebat de jurnaliști dacă are de gând să demisioneze în urma acestui rezultat slab, Mihai Tudose a răspuns cu ironie, sugerând că o astfel de decizie ar rezolva toate nemulțumirile. Acesta a replicat că, dacă demisia sa ar fi suficientă pentru a mulțumi opinia publică, ar fi dispus să o facă. În același ton sarcastic, Tudose a continuat, spunând că ar putea închide întregul partid și să plece cu toții „în munți”.

„Dacă îmi dau eu demisia acum, sunteţi mulţumită? O să ne dăm toţi demisia şi plecăm în munţi, şi închidem PSD-ul. Sunteţi în regulă? Este un eşec, Dumnezeule, este un eşec.

Asta e. O să tragem concluziile după, nu acum, în timpul războiului. O să tragem concluziile după data de 9 decembrie”, a transmis Mihai Tudose, potrivit News.ro.

În ciuda nemulțumirilor evidente, Mihai Tudose nu a oferit detalii cu privire la direcția pe care PSD o va lua în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. Acesta a declarat că o decizie cu privire la susținerea unui candidat va fi luată după încheierea alegerilor parlamentare, programate pe 9 decembrie.

Această abordare sugerează o strategie de expectativă, în care PSD caută să își recalibreze prioritățile și să evalueze opțiunile politice disponibile. Totuși, lipsa unei poziții clare ar putea alimenta speculațiile despre posibile tensiuni interne și dificultăți în stabilirea unui consens în rândul liderilor partidului.

Un aspect care a amplificat frustrarea în tabăra PSD a fost clasarea pe primul loc a candidatului independent Călin Georgescu, care a obținut peste 2 milioane de voturi. Acest rezultat a subliniat o schimbare semnificativă în preferințele electoratului, în detrimentul partidelor tradiționale.

Rezultatele arată că mesajul lui Georgescu, caracterizat printr-o retorică naționalistă și antisistem, a rezonat cu o parte importantă a votanților. În acest context, PSD se confruntă cu provocarea de a-și redefini strategia și de a recâștiga încrederea publicului.