Roxana Mînzatu felicitată, azi, la Bruxelles. Care este obiectivul principal al comisarului european
Miniștrii portofoliilor de Ocupare a Forței de Muncă și Afacerilor Sociale ale PSE, reuniți la Bruxelles, au felicitat-o pe Roxana Mînzatu pentru numirea ei în funcția de vicepreședinte executiv al Comisiei Europene responsabilă cu locuri de muncă și drepturi sociale, educație, competențe și pregătire.
„Am dorința de a servi europenii prin (…) educație și instruire care să ofere oportunități în carieră și un spirit critic necesar pentru a funcționa în democrație, pentru a ne apară de iluzii, manipulări, dezinformare, într-o societate în care informația a devenit întâia putere”, a punctat Mînzatu.
Miniștrii s-au angajat să susțină pachetul de locuri de muncă de calitate și să facă presiuni pentru continuarea implementării pilonului european al drepturilor sociale.
Miniștrii Agnieszka Dziemianowicz-B ąk și Ane Halsboe-Jørgensen au prezentat și prioritățile președințiilor poloneze și daneze ale UE în 2025.
1 Decembrie a fost pentru Roxana Mînzatu, prima zi oficială în calitate de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene.
„Îmi încep, chiar azi, de Ziua Naționalã a României, misiunea de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, cu dorința de a servi europenii prin locuri de muncã de calitate, drepturi respectate, protecție și servicii sociale pentru cei în nevoie, educație și instruire care să ofere oportunități în carieră și un spirit critic necesar pentru a funcționa în democrație, pentru a ne apară de iluzii, manipulări, dezinformare, într-o societate în care informația a devenit întâia putere”, a scris oficialul european pe pagina sa de Facebook.
La 28 octombrie a.c., Parlamentul European a aprobat, în plenul de la Strasbourg, noua Comisie Europeană pentru mandatul 2024-2029, condusă de Ursula von der Leyen.
Votul a marcat un moment de referinţă pentru România, prin faptul că Roxana Mînzatu a devenit oficial vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, responsabilă pentru competenţe, pregătire profesională şi gestionarea resurselor umane.
Aceasta este o premieră istorică pentru România, care, la 17 ani de la aderare, ocupă pentru prima dată o poziţie de conducere la nivelul Executivului european.