De ce peste 140 de angajați Meta cheamă compania în instanță

Publicat: 19 dec. 2024, 20:11, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
De ce peste 140 de angajați Meta cheamă compania în instanță

Peste 140 de angajați Meta într-o unitate din Kenya, moderatori de conținut violent, diagnosticați cu depresie și tulburare de stres post-traumatic (PTSD),  au decis să dea în judecată compania Meta.

Acești angajați au ajuns în acest punct deoarece au fost nevoiți de a modera imagini astfel încât să nu devină vizibile pe rețeaua socială. Este vorba despre imagini  chiar de necrofilie și zoofilie, care i-au făcut pe unii angajați să leșine, să verse sau să părăsească locurile de muncă.

Mulți moderatori africani au început să se drogheze sau să bea fără măsură, să sufere de insomnie sau să divorțeze. Unii moderatori li s-a cerut să elimine vidoclipuri cu grupări teroriste, după care au devenit paronoici, ajungând să se creadă vânați sau uciși.

Acești moderatori lucrau între 8 și 10 ore zilnic, supravegheați permanent: în spații asemănătoare unui depozit, iluminat necorespunzător, neîncălzit. Adică, în condiții total diferite și plătiți de opt ori mai puțin comparativ cu colegii lor din SUA.

Dr. Ian Kanyanya, șeful secției pentru sănătate mintală de la spitalul național Kenyatta din Nairobi, a precizat că, în afară de PTSD, persoanele angajate să modereze conținut pe Facebook au mai fost diagnosticate cu tulburare de anxietate generalizată (GAD) și tulburare depresivă majoră (MDD).

Pe de altă parte, potrivit Observator, Meta susține că susține că ia în serios sprijinul moderatorilor și oferă consiliere și asistență medicală. Compania afirmă că folosește  încețoșarea imaginilor și redarea în monocrom pentru a reduce impactul conținutului grafic. Atât Meta, cât și Samasource au refuzat să comenteze acuzațiile specifice din cauza procesului în curs.