Pe ce mai cheltuie Poșta Română 27 de milioane de lei

Publicat: 30 dec. 2024, 07:19, de Marian Apipie, în Administratie , ? cititori
Pe ce mai cheltuie Poșta Română 27 de milioane de lei
Poșta Română este dispusă să cheltuie 27 de milioane de lei pentru sisteme de sortare automată a trimiterilor poștale de tip colete

Poșta Română continuă procesul de retehnologizare și mai face încă un pas către procesul de sortarea automatizată a coletelor în sucursalele regionale. Dacă în primăvara acestui an Poșta anunța o investiție de 20,7 milioane de lei în sisteme de sortare automată pentru hub-ul Logistic și de Curierat Regional din Calea Giulești, investiții similare au fost lansate și pentru hub-urile logistice ale sucursalelor din Braşov, Iaşi şi Timişoara. În aceste zile s-a lansat licitația pentru dotarea altor trei hub-uri.

Poșta Română este dispusă să cheltuie 27 de milioane de lei pentru sisteme de sortare automată a trimiterilor poștale de tip colete pentru sucursalele de la Craiova, Constanța și Ploiești. Astfel, a demarat procedura de achiziție a trei echipamente de sortare automată a trimiterilor poștale de tip colete poștale cu greutate între 2 kg și 30 kg, inclusiv doi ani mentenanță, pentru automatizarea și digitalizarea HUB-urilor Logistice și Curierat Regionale Constanța, Ploiești și Craiova. Licitația este desfășurata pe 3 loturi și are o durată de doi ani.

Pe ce mai cheltuie Poșta Română 27 de milioane de lei. Pe ce criterii se atribuie contractele

Potrivit anunțului de participare la licitație, pentru Craiova și Constanța se dorește un sistem de sortare automată colete poștale cu greutate între 2 kg și 30 kg cu 100 ieșiri și capacitate de sortare de 7.000 pph, cu o valoarea estimată de 12,5 milioane de lei fiecare. Pentru Hub-ul de la Ploiești, în schimb, achiziția se referă la un sistem de sortare automată colete poștale cu greutate între 2 Kg și 30 Kg cu 22 ieșiri și capacitate de sortare de 3.000 pph, cu o valoare estimată de 2,5 milioane lei.

Pe ce mai cheltuie Poșta Română 27 de milioane de lei

Ofertele sunt așteptate până la data de 10 februarie 2025. Prețul contează în procent de 60%, pentru restul ofertei fiind luate în calcul capacitate tehnică de prelucrare (20%), numărul gurilor de sortare (ieșiri) – 10% (punctaj maxim primește oferta cu maxim 30% mai multe guri decât cele prevăzute în caietul de sarcini), și anii de mentenanță – 10% (minim 3 ani, maxim 10 ani).

Compania Națională Poșta Română este organizată în opt sucursale regionale care coordonează 41 de oficii județene de poștă și Oficiul Poștal Municipal București plus Fabrica de Timbre. În total, deține o rețea de peste 5.000 de subunități poștale la nivel național.

Citește și: Intră în vigoare noi reglementări pentru șoferi! Ce se schimbă de la 1 ianuarie