Brânzeturile maturate sunt cele mai bune pentru sănătatea ficatului
Brânzeturile maturate, precum cheddar, parmezan, brie, brânză albastră, gouda şi unele tipuri de mozzarella, pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului.
Ciupercile, produsele din soia şi legumele au un efect similar, informează publicația bulgară focus-news.net.
Substanța benefică din brânzeturi maturate, ciuperci, soia și legume este spermidina
Toate acestea conţin substanţa benefică numită spermidină. Un studiu publicat în revista „Cancer Research” indică faptul că spermidina poate preveni fibroza şi cancerul hepatic, oprind replicarea celulelor deteriorate.
Spermidina poate creşte speranţa de viaţă cu 25%. Această descoperire i-a determinat pe cercetători să ia în considerare crearea unui supliment alimentar pe bază de spermidină.
Medicii consideră că preferinţa faţă de varietatea de brânzeturi contribuie la prelungirea vieţii în anumite regiuni ale Franţei şi Italiei, Această preferință protejează ficatul şi alte organe de dependenţa excesivă de vin.
Brânzeturile maturate cresc nivelul colesterolului bun
Consumul de brânzeturi maturate creşte, de asemenea, nivelul colesterolului bun. Este vorba de lipoproteinele de înaltă densitate, care protejează sistemul cardiovascular şi procesele metabolice. În plus, brânzeturile şi laptele întăresc masa osoasă, furnizând oaselor calciul esenţial.
Persoanele care evită aceste alimente riscă să aibă oase fragile. Cu toate acestea, atunci când se discută despre beneficiile alimentelor sănătoase, medicii subliniază că este important ca o persoană să aibă un stil de viaţă moderat şi sănătos.