AUR-ul lui George Simion defilează în Prahova cu fiul unui baron PNL cercetat de DNA
În goana disperată de a atrage cât mai mulți oameni cu bani, AUR-ul lui George Simion a numit în fruntea unei organizații județene pe fiul unui baron local cercetat de DNA, dar promovat și garantat de PNL, de Dan Voiculescu și PDL-ul lui Băsescu.
Fiul traseistului politic Florin Anghel, noul lider al AUR Prahova
Pe data de 8 ianuarie 2025, Biroul Permanent Național al AUR l-a numit pe câmpineanul Alexandru Anghel în funcția de președinte interimar al organizației județene AUR Prahova. Această schimbare vine ca urmare a desemnării fostului președinte, Adrian Axinia, pentru a coordona grupul europarlamentarilor partidului la Bruxelles. Noul lider al AUR Prahova s-a alăturat partidului condus de George Simion în primăvara anului 2024 și, la alegerile din 9 iunie 2024, a fost ales consilier local în Câmpina, iar în toamna lui 2024 a candidat, fără succes, pentru Senatul României pe lista AUR Prahova. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că Alexandru Anghel este nimeni altul decât fiul fostului președinte al Consiliului Județean Prahova din perioada 2004-2008, Florin Serghei Anghel, ajuns deputat în legislatura 2008-2012. Despre Florin Anghel se știe că a fost un traseist politic, trecând pe rând prin partidele PNȚCD, PUR, PNL, Partidul Conservator, PNDC și PDL.
Florin Anghel a fost condamnat, în 2018, la 4 ani de închisoare, dar faptele s-au prescris în 2023
Florin Anghel a fost ales președinte al Consiliului Județean Prahova în 2004 din partea PNL, a trecut apoi la Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu și și-a încheiat mandatul la PDL. Pentru activitatea sa în fruntea județului Prahova, Florin Anghel a fost inculpat în „dosarul Ciuperceasca”.
Concret, Florin Anghel a fost inculpat pentru că, în calitate de președinte al CJ Prahova, l-a împuternicit pe Dănuţ Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, deţinut de CJ Prahova, să înstrăineze terenuri dintr-o fostă unitate militară, cunoscută în zonă sub denumirea „Ciuperceasca”, cu o suprafaţă de peste 40 de hectare, care a intrat în activul parcului în urma unui schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, potrivit DNA. Ulterior, bunurile au fost vândute fără să fi fost evaluate, fără desfăşurarea unei licitaţii publice, iar directorul parcului a semnat actele aferente tranzacţiilor fără să fie împuternicit de Adunarea Generală a Acţionarilor mandatată special de Consiliul Judeţean Prahova, fără viza de control financiar preventiv propriu, sustrăgând operaţiunea economică de la controlul de legalitate şi regularitate şi în baza unei procuri emise cu depăşirea competenţelor şi cu încălcarea dispoziţiilor legale.
Procurorii au stabilit că în urma încheierii celor nouă contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 11 iunie 2008 – 4 iulie 2008, s-a creat un prejudiciu de 17.603.853,34 de lei, reprezentând diferenţa între valoarea de preluare a bunurilor vândute şi preţul vânzării. În decembrie 2018, Florin Anghel a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare. Condamnarea a fost însă anulată de un complet de la ÎCCJ, care a dispus rejudecarea, iar pe 5 aprilie 2023, Curtea de Apel Ploiești avea să pronunțe definitiv prin încetarea procesului pentru că faptele s-au prescris.