Silviu Mănăstire, atac la adresa lui Ilie Bolojan: Știi ce nu se prescrie, Nea Ilie? Trădarea, niciodată!
![Silviu Mănăstire, atac la adresa lui Ilie Bolojan: Știi ce nu se prescrie, Nea Ilie? Trădarea, niciodată!](https://media.puterea.ro/AXYCLmiNbJYM1hL9BPBu75_E0zo=/1200x675/smart/filters:contrast(5):format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/02/Design-fara-titlu-2025-02-07T103136.198.png)
Fostul secretar general adjunct al PNL, Silviu Mănăstire, a lansat o serie de acuzații grave la adresa lui Ilie Bolojan. Printr-un mesaj dur în mediul online, Mănăstire a contestat moralitatea, transparența și corectitudinea unor numiri și promovări făcute de Bolojan în interiorul partidului și în structurile guvernamentale.
Silviu Mănăstire îl acuză pe Bolojan de trădare și ipocrizie
Una dintre principalele critici aduse de Silviu Mănăstire vizează faptul că liberalii care activează în sectorul privat trebuie să muncească din greu, în timp ce Ilie Bolojan beneficiază de indemnizații și diurne substanțiale în calitate de președinte al Senatului, poziție ce îi asigură venituri lunare de peste 8000 de euro.
Mănăstire sugerează că această realitate creează o ruptură profundă între membrii de rând ai PNL și conducerea partidului, care, în opinia sa, ar folosi resursele publice pentru interese personale și de grup.
„Avem o promisiune neonorată către Nea Ilie Bolojan – pentru ca liberalii care muncesc în mediul privat trebuie să alerge, pentru ca tu Nea Ilie să ai bani de indemnizații și diurnă de 8000 de euro pe lună ca președinte de Senat”, începe mesajul dur al fostului secretar general adjunct al PNL.
Numiri controversate în echipa lui Ilie Bolojan
Fostul lider liberal pune sub semnul întrebării criteriile de selecție folosite de Bolojan pentru ocuparea unor posturi importante. Printre exemplele menționate se află Daniela Sava, fostă jurnalistă cu o activitate neclară în zona guvernamentală, angajată în funcția de director de cabinet al președintelui Senatului.
Mănăstire insinuează că această numire ar fi fost bazată pe relații personale și nu pe competențe profesionale clare.
Situația devine și mai gravă în cazul Biancăi Firezar, fostă reporter Digi24 Oradea, despre care fostul secretar afirmă că ar fi fost angajată inițial la Consiliul Județean Bihor, sub influența lui Bolojan, pentru ca ulterior să fie promovată în poziția de director coordonator al echipei de consilieri ai președintelui Senatului. Mănăstire ridică întrebarea dacă în spatele acestei numiri s-au aflat criterii meritocratice sau o simplă loialitate față de liderul liberal.
„Nea Ilie, ia spune tu poporului liberal ce procedura de selecție, concurs, grila de competențe profesionale ai aplicat în cazul angajării în funcția de director de cabinet a președintelui Senatului a doamnei Daniela Sava? Sau a contact relația personală? Sava este fosta jurnalistă, cu ceva activitate neclară pe la SGG/ Guvern, în zona de comunicare
Are Daniela Sava competențe pe activitatea cabinetului celui de-al doilea om în Stat? Cabinetul șefului Senatului este cumva cabinetul tău senatorial pe persoana fizică de la Aleșd?
Aceeași întrebare se aplică și pe situația domnișoarei Bianca Firezar. Aici este și mai grav. Ai angajat-o inițial la Consiliul Județean Bihor, din reporter Digi Oradea, televiziunea bunului tău mogul, să nu spun prieten, Zoli Teszari, cel care muncește la imaginea ta (gratuit evident) de ani de zile. Cum și de ce ai angajat-o pe Firezar în funcția de director coordonator a echipei de consilieri a președintelui Senatului? Competențe? Concurs? Tu când te trezești dimineața și te uiți în oglindă nu te lovește cumva ipocrizia ta încruntată?!”, continuă Silviu Mănăstire seria de acuzații.
„Este consilierul tău de imagine? Sau pur și simplu un lacheu jurnalist?”
Un alt personaj despre care Mănăstire face acuzații este Bogdan Bealcovschi, redactor-șef al publicației Info Oradea. Se sugerează că Bealcovschi, deși oficial jurnalist, ar fi fost de fapt consilier de imagine al lui Bolojan, beneficiind de fonduri publice direcționate către presa locală controlată de liderul liberal.
Mănăstire susține că acesta a fost promovat la București, ajungând să coordoneze comunicarea lui Bolojan la Modrogan, ceea ce a stârnit reacții de amuzament în partid.
Mai mult, fostul secretar general adjunct afirmă că Bealcovschi ar fi transmis mesaje de propagandă slab redactate.
„Când l-ai adus pe „jurnalistul” Bealcovschi la Modrogan ca șeful tău de comunicare toată lumea a izbucnit într-un hohot de ras. Vrei să îti trimit mesajele agramate și idioate pe care Bealcovschi le dădea pe grupurile de comunicare în susținerea ta? Cultul personalității redactat în limbi de lemn.
Băi, Nea Ilie, voi sunteți prosti rău de tot, dar încă nu v-a spus asta nimeni în fața. Probabil ești șocat, după 12 ani de limbism orădean! Ăștia sunt specialiștii și competentii tăi, Nea Ilie?! Cu ei vrei să reformezi partidul și activitatea Senatului?”
Un alt punct critic este legat de Dumitru Țiplea, care a parcurs un traseu politic remarcabil sub influența lui Ilie Bolojan: prefect al județului Bihor, secretar general al PNL Bihor, deputat și consilier al lui Bolojan la Guvern și la Primăria Oradea.
Mănăstire afirmă că această ascensiune politică a avut loc în ciuda existenței unui dosar penal pe numele lui Țiplea, pentru falsificarea unor legitimații de transport CFR. De asemenea, fostul lider PNL sugerează că acesta ar fi finanțat campania electorală a lui Bolojan din 2008, iar acum beneficiază de protecție politică.