Crin Antonescu nu e de acord cu soldații români în Ucraina: ‘Nici soldați și nici trupe de menținere a păcii. Punct!’

Publicat: 25 feb. 2025, 18:18, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Crin Antonescu nu e de acord cu soldații români în Ucraina: 'Nici soldați și nici trupe de menținere a păcii. Punct!'

Crin Antonescu, candidat susținut de PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale pentru funcția de președinte al României, a exprimat o poziție clară și fermă cu privire la implicarea țării în conflictul din Ucraina. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Antonescu a subliniat că România nu ar trebui să trimite nici soldați, nici trupe de menținere a păcii în Ucraina. El a precizat că această opinie nu este nouă și a rămas constantă de-a lungul timpului, fiind exprimată pentru prima dată acum trei ani.

Crin Antonescu nu vrea să sprijine Ucraina prin soldați

v

Crin Antonescu a reiterat că, în cazul în care va ajunge președinte, România nu va participa direct la conflictul din Ucraina prin trimiterea de trupe. Această declarație vine în contextul tensiunilor internaționale crescute și al implicațiilor geopolitice generate de războiul în desfășurare din Ucraina.

Candidatul a ținut să clarifice că poziția sa se bazează pe raționamente clare și bine fundamentate, care vizează menținerea unui echilibru între sprijinul politic și logistic acordat Ucrainei și evitarea riscurilor implicate de o implicare militară directă.

„România nu trebuie să trimită trupe în Ucraina. Nici soldați, nici trupe de menținere a păcii. Am spus asta acum 3 ani, nu mi-am schimbat părerea cu un milimetru.Dacă voi fi președintele României, nu vom trimite trupe în Ucraina. Punct”, scrie pe Facebook Crin Antonescu.

Deși subliniază că România va continua să sprijine Ucraina pe cale politică și logistică, Crin Antonescu este ferm în refuzul de a trimite trupe pe teren. El a explicat că, pentru a menține pacea într-o zonă de conflict, este esențial să existe deja un acord de încetare a focului, lucru care, în opinia sa, nu este încă prezent în acest conflict.

În acest context, Antonescu a lansat un apel la prudență, exprimându-și îngrijorarea față de tendințele de a face angajamente post-război, înainte ca măcar un armistițiu să fie realizat.

„Dar nu vom trimite oameni acolo.Nu în ultimul rând, ca să menții pacea, trebuie să ai pace. Să nu ne precipităm, să nu ne aruncăm cu capul înainte, vorbind despre angajamente post-război, când nici măcar un acord de încetare a focului nu este schițat. Înțelepciune și calm. Doar așa putem să ieșim din criza aceasta”, încheie Antonescu.