Germanii de la Rehau vor să-și vândă două unități de producție din România și se vor reloca la Sibiu
Grupul german Rehau vrea să vândă două unități de producție din Cluj (Apahida) și Bucureşti (Tunari), ca parte a procesului de relocare a birourilor Rehau România în locații centrale și de construcție a noului hub regional la Sibiu pana la finalul anului 2022. Consultantul imobiliar Cushman&Wakefield Echinox se va ocupa de vânzare.
Proprietatea Rehau din judeţul Cluj este situată lângă Gara Apahida și în imediata apropriere a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, cu acces imediat la Drumul Național DN1C, care face legătura între Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Reghin, dar şi la Șoseaua de Centură. Suprafaţa terenului este de 16.900 metri pătraţi, spațiul de producţie și depozitare are 2.000 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.000 metri pătraţi.
Proprietatea de lângă Bucureşti este situată în localitatea Tunari, într-o zonă industrială în plină expansiune, aflată între două poluri logistice emergente: Nord-Vest (Chitila-Mogoșoaia-Dragomirești) și Nord (Ștefănești). Proprietatea are acces imediat la Șoseaua de Centură, având o localizare strategică pentru livări rapide către Bucureşti, dar şi către oraşele din împrejurimi. Suprafaţa terenului este de 25.500 de metri pătraţi, spațiul de producţie și depozitare măsoară 1.900 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.650 metri pătraţi.
Piața logistică, cerere record în 2020
„România este o țară cu un puternic potențial de dezvoltare a sectorului industrial de producţie și depozitare, mai ales în zona Bucureşti-Ilfov și în marile orașe regionale, precum Cluj – Napoca. Ambele proprietăți Rehau fac parte din poluri principale de dezvoltare ale țării, unde se observă un interes ridicat al investitorilor pentru extinderea portofoliului industrial-logistic”, spune Andrei Brînzea, Partner, Land & Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox.
Piața spațiilor logistice din România a consemnat în 2020 un an cu o cerere record, volumul tranzacționat depășind pragul de 900.000 de metri pătrați, pe fondul dezvoltării accelerate a comerțului online și al poziționării orașelor regionale drept hub-uri logistice pentru o serie de retaileri internaționali. Stocul spațiilor logistice și industriale din România se ridică la aproximativ 5 milioane de metri pătrați, iar chiriile de referință au rămas stabile în 2020, situându-se în intervalul 3,75 – 4 euro / mp / lună.
Grupul REHAU este specialist în soluții bazate pe polimeri, cu vânzări anuale de aproximativ 3,5 miliarde euro. Compania independentă, cu capital privat, are aproximativ 20.000 de angajați în peste 170 de locații din întreaga lume. Compania are 12.000 de angajați în toată Europa și 8.000 în Germania. De mai bine de 70 de ani, Rehau are o istorie de 25 de ani în România și are în acest moment 86 de angajați la nivel național. Cifra de afaceri a companiei a fost de 44 de milioane euro în 2019.