Un mire a fost aruncat în sus de două ori, dar a fost prins doar o dată: 20.000 de euro daune, obținute în instanță (VIDEO)

Publicat: 28 mart. 2025, 08:32, de Evelin Ceciu, în Justitie , ? cititori
Un mire a fost aruncat în sus de două ori, dar a fost prins doar o dată: 20.000 de euro daune, obținute în instanță (VIDEO)
Nuntași uluiți de ce au făcut / Foto: captură YouTube

Un mire care, în timpul petrecerii de nuntă, s-a rănit la coloană după ce patru prieteni l-au aruncat şi nu l-au prins a obţinut peste ani daune de peste 20.000 de euro. Hotărârea, pronunțată miercuri de Judecătoria Oradea, nu este definitivă, transmite Bihon.

Incidentul a avut loc în toamna anului 2021, la o sală de evenimente din stațiunea Băile Felix.

Aflat pe ringul de dans alături de invitați, mirele, Liviu Mircea Filimon, a fost ridicat de patru prieteni. Tânărul de 34 de ani a fost aruncat în aer, conform unui obicei al băieților. Prima dată a fost prins, dar la a doua aruncare prietenii l-au scăpat, iar tânărul a căzut pe spate.

Rănit grav la coloană, Filimon a fost dus la spital, unde a aflat că i-au fost afectate două vertebre. Bărbatul a urmat un tratament de recuperare în Germania, țară în care este stabilit și muncește. În martie 2022, tânărul a decis să deschidă un proces împotriva celor patru nuntaşi, scrie și hotnews.ro.

Un mire i-a dat în judecată pe nuntași

Prin hotărârea dată miercuri, 26 martie, instanța a admis cererea lui Liviu Mircea Filimon de a primi daune morale.

„Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 20.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 1.350 de lei şi 136,76 de euro, echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune materiale. Admite cererea reclamantului privind plata cheltuielilor de judecată şi obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 6.014 lei, din care sume de 5.888 de lei, reprezentând onorariul avocaţial şi 126 de lei pentru efectuarea expertizei”, se arată în minuta hotărârii instanței orădene, care poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Decizia Judecătoriei Oradea este una fără precedent în justiția românească, a declarat pentru Bihon avocata Ioana Țenț, care l-a reprezentat în instanță pe mire.

Potrivit avocatei, în cadrul procesului a fost solicitată o expertiză medico-legală, care a concluzionat că Filimon a avut nevoie de 70–80 de zile de tratament.

„Nu cunosc o situație similară în practica din România. Eu consider că este o situație inedită. Suma cerută ca daune morale și admisă de instanță a fost una rezonabilă, în concordanță cu suferințele suferite”, a declarat Ioana Țenț.