Inegalitatea financiară în cuplu. Crește violența domestică cu 35% în cazul partenerelor care câștigă mai bine decât partenerii lor
Ultimele date științifice sugerează că partenerele care câștigă financiar mai bine decât partenerii lor suferă mai mult de violență domestică.
Pe baza sondajelor efectuate de Biroul australian de statistică în mai mult de un deceniu, s-a stabilit că odată ce femeile ajung în poziția să câștige mai mult decât partenerul de cuplu, se confruntă cu mai multe riscuri de a suferi abuzuri fizice și emoționale, potrivit publicației The Sydney Morning Herald, citată de Digi24.ro.
Studiul australian, datorită numărului imens de date adunate în peste 10 ani, a reușit să analizeze situații înregistrate în anumite perioade de timp, în aceleași familii, fiind considerat mult mai relevant decât studiile similare făcute în alte țări.
Cercetătorii Robert Breunig, directorul Institutului de politici fiscale de la Universitatea Națională Australiană și colegul său, Yinjunjie Zhang, au stabilit că în funcție de vârstă, venit sau țară de origine, ori de câte ori femeile începeau să câștige mai mult decât partenerii lor de sex masculin, exista o creștere substanțială a violenței domestice.
În Australia, femeile ajung în multe cazuri la venituri mai mari decât partenerii lor și, care urmare, autoritățile încep să se confrunte cu situații noi și caută soluții.
Recent, premierul Scott Morrison a anunțat schimbări majore în conducerea federală, creând noi funcții, inclusiv cea de ministru pentru siguranța femeilor și un ministru pentru securitatea economică a femeilor, a mai precizat sursa citată.
Citește și:
- Lewis Hamilton, cel mai bine plătit pilot din Formula 1 în 2021, cu un salariu de 30 de milioane dolari
- A scăzut salariul mediu din România. Care sunt cei mai bine plătiți angajați și cei mai prost plătiți
- Superimpozitat, salariul minim aruncă 30% dintre angajați în risc de sărăcie
- STUDIU Un salariu minim pe economie mai mare poate reduce rata mortalității infantile