Traficanții de copii care au speriat Anglia și-au mutat domiciliul: acum locuiesc în Spania
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/04/image-25.jpeg)
Gruparea din Ţăndărei care a speriat Marea Britanie în urmă cu 15 ani s-a mutat în Spania. Traficanții de copii aveau şi bande de hoți de buzunare, care acţionau în zonele turistice, potrivit unui material difuzat de Antena 3 CNN.
Traficanții de copii din Ţăndărei, prinși cu o nouă metodă de înșelăciune
Gașca celebră pentru trafic de copii s-a mutat în Spania, după ce a băgat Anglia în sperieți. În Peninsulă, infractorii au găsit o nouă metodă prin care să facă bani: cea a îmbrățișării, în care aceștia te iau în brațe și apoi fură tot ceea ce găsesc asupra ta. Autoritățile spaniole au urmărit o astfel de grupare care acționa în apropierea bancomatelor și a centrelor comerciale. Astfel, au fost arestate 21 de persoane de către polițiștii spanioli, în colaborare cu Poliția Română, potrivit Antena 3 CNN.
Bandele de români comiteau jafuri violente și furturi în apropierea sucursalelor bancare. Pe de altă parte, aceștia furau din buzunare în zone turistice din Madrid, cum ar fi Parcul Retiro.
La conducerea acestor grupări de hoți se aflau chiar cei care făceau trafic de copii în Anglia, dosar achitat de justiția din România. Potrivit autorităților spaniole, „vedetele” din Ţăndărei ar fi dat cel puțin 46 de lovituri violente. Autoritățile din Peninsula Iberică au anunțat că au pus sechestru pe 57 de conturi, șapte case și cinci mașini ale inculpaților.
Vezi și: Surpriză la Țăndărei. Un mic arsenal în casa unui bărbat
181 de copii traficați
În anchetarea acestui caz, investigatorii români au cooperat cu autorităţile judiciare britanice. Operațiunea a fost intitulată „Europa”, iar DIICOT a anunțat în 2010, după doi ani de anchetă, destructurarea grupării. Peste 500 de polițiști atât români, cât și spanioli au fost prezenți la descinderile din Ţăndărei.
Au fost identificate 181 de victime ale traficanţilor, copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, relatează DIICOT. Victimele erau recrutate „din mediul comunităţilor rrome sărace sau cu handicap fizic”, apoi traficanţii le treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie. Acolo, minorii erau puși să cerșească sau să comită infracțiuni stradale.