Labirint verde pentru cei mici, creat într-o comună din Dolj

Publicat: 21 apr. 2025, 11:41, de Ionut Jifcu, în SOCIAL , ? cititori
Labirint verde pentru cei mici, creat într-o comună din Dolj

Un nou loc de poveste îi așteaptă pe cei mici (și nu numai!) în comuna Pielești, județul Dolj. În parcul din Cartierul Magnolia a fost amenajat un labirint spectaculos, format din nu mai puțin de 2.000 de leylandii – arbori ornamentali de tip conifer, cunoscuți pentru frunzișul lor dens și mereu verde.

Labirint verde

Proiectul a fost realizat de Asociaţia „Plantăm fapte bune în România“, în colaborare cu Primăria Pielești , aducând un plus de distracție, dar și de natură, în mijlocul comunității.

Labirintul, gândit în special pentru copii, oferă o experiență inedită în aer liber – un prilej de joacă, explorare și mișcare în mijlocul naturii. Cei mici pot alerga printre aleile verzi, pot descoperi trasee secrete și își pot testa simțul orientării într-un mediu sigur și prietenos.

Pe lângă leylandii, în parc au mai fost plantați 400 de arbori și arbuști care înveselesc atmosfera și contribuie la transformarea spațiului într-un colț natural ideal pentru relaxare și recreere. Spațiul verde nu doar că arată spectaculos, dar are și un rol esențial în îmbunătățirea calității aerului și a microclimatului din zonă.

Această inițiativă reprezintă un pas important către un mediu mai verde și mai sănătos, dar și o dovadă că prin colaborare între autorități și companii private se pot crea proiecte frumoase și durabile în folosul comunității.

Totodată, peste 300 de voluntari au participat, recent, la o amplă acțiune de împădurire organizată în comuna Mărunței, județul Olt, pe o suprafață de peste 12 hectare. Evenimentul a fost susținut de Asociația „Plantăm fapte bune în România” și vine la scurt timp după o inițiativă similară desfășurată în apropiere de Caracal.

Coordonatorul acțiunii, Adrian Ilie, originar din Dăneasa, Olt, a atras atenția asupra urgenței cu care trebuie acționat în fața schimbărilor climatice.

„Am crescut în sudul țării și vreau să avem și aici păduri. În vara acestui an am luat temperatura la sol în Sahara Olteniei – în Dolj: 59 grade Celsius, iar la câțiva metri, într-o plantație de salcâm, erau doar 30 de grade. Dacă nu plantăm acum, mai târziu va fi mult mai greu să stopăm deșertificarea”, a explicat el.