Un bărbat s-a dus să înoate cu rechinii. Nu s-a mai întors.
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/04/man-and-shark-freepik.jpg)
Un bărbat din Israel a intrat în mare și nu s-a mai întors la mal. Martorii spun că acesta s-ar fi dus să înoate cu rechinii. Autoritățile au demarat o amplă căutare de-a lungul coastei.
Tot mai mulți turiști vor să înoate cu rechinii
La începutul săptămânii, poliția israeliană a fost alertată cu privire la dispariția unui înotător, care se presupune că a fost atacat de rechini în apropierea orașului Hadera. Peste 30 de rechini din specia dusky și sandbar, considerate pe cale de dispariție, apar frecvent în acea zonă. Aceștia atrag numeroși curioși dornici de senzații tari, care se apropie de animale, încercând să înoate alături de ele. Deși autoritățile și organizațiile de protecția mediului avertizează constant despre pericolele implicate, mulți nu țin cont de aceste recomandări, notează AP.
În timpul vacanței prelungite cu ocazia sărbătorilor de săptămâna trecută, plajele s-au umplut. Apariția inedită a rechinilor aproape de mal i-a făcut pe aceștia să se aventureze în aproprierea prădătorilor marini.
Filmulețele surprinse în ultimele zile în acea zonă arată oameni care se joacă cu rechinii sau care chiar îi hrănesc. Autoritățile israeliene au declarat că intrarea în apă în zona respectivă este interzisă, iar interacțiunile cu aceste animale sălbatice pot fi imprevizibile. Însă mulți oameni continuă să meargă în zonă și să intre în apă pentru a căuta rechinii.
Sunt necesare măsuri mai stricte
Yigael Ben-Ari, șeful șerifilor marini din cadrul Autorității pentru Parcuri și Natură din Israel, a declarat că nu se cunosc încă circumstanțele dispariției bărbatului. Însă mass-media locală a scris că acesta ar fi intrat în apă special pentru a înota alături de rechini.
Autoritățile de salvare au declarat că au detectat rămășițe umane în timpul operațiunilor de salvare desfășurate marți în zona respectivă. Acestea au fost duse la un laborator criminalistic pentru a fi identificate.
Prădătorii sunt atrași în zonă de apa caldă eliberată de o centrală electrică. Grupurile care militează pentru protecția mediului cer măsuri stricte împotriva celor care încalcă regulile și insistă să intre în mare, atrași prezența rechinilor. Se ia în calcul amenajarea unei zone de unde oamenii să poată privi animalele fără a intra în contact direct cu acestea.