Se cere demisia directorului ASSMB și a managerului Spitalului Foișor
Alianța USR PLUS cere prin intermediul unui comunicat de presă demisia directorului ASSMB și a managerului Spitalului Foișor.
Demisiile celor doi este cerută pentru modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor este inacceptabil.
„Managerul spitalului a blocat formalitățile pentru transformarea Spitalului Foișor în spital COVID-19 și prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienților.
Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea.
Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut. Rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos. Ele sunt pline de cazuri de corupție, furt din bani publici”, transmite Alianța USR PLUS prin intermediul unui comunicat de presă.
Viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a cerut de mai multe ori „demiterea oamenilor numiți de doamna Gabriela Firea și reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcțiile de conducere a spitalelor”.
„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB și efectuarea de concursuri corecte, transparente și accesibile tuturor pentru funcțiile de conducere a spitalelor care aparțin de Primăria București”, a declarat viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu.
Alianța USR PLUS cere de urgență primarului general al Capitalei, Nicușor Dan:
– Demiterea directorului Spitalului Foișor;
– Demiterea directorului ASSMB;
– Deblocarea reformelor în spitalele care aparțin de Primăria București prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma.
Context
Vineri noapte a început evacuarea pacienților internați la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală. Aproape 100 de persoane au fost transferate în alte spitale sau au fost externate. Totul s-a transformat într-un haos, aparținătorii pacienților protestând la poarta spitalului.
Decizia transformării Spitalului Foişor în spital COVID a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de vineri.
Conform autorităților, Spitalul Foișor dispune de 26 de locuri la ATI. Conform MS, deşi spitalul fusese informat încă de dimineaţă despre transformarea în COVID, la ora 11:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare eliberării avizului temporar.
„Modul cum a decurs evacuarea este regretabil şi ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, subliniază reprezentanţii ministerului.
Citește și:
- Scandal la Spitalul „Foișor”, ce urmează a fi transformat în spital COVID-19. Zeci de pacienți refuză transferarea
- Ministerul Sănătății: Spitalul „Foișor” a fost informat de dimineață de iminența transformării în spital COVID
- Arafat explică de ce au fost evacuați pacienții de la Foișor: Sunt decizii grele
- Evacuările de la Spitalul Foișor continuă și sâmbătă
- Negocieri pentru evacuarea Spitalului Foişor. Argumente pentru care unitatea medicală nu poate fi spital Covid