Ce obiceiuri alimentare are Regina Elisabeta a II-a
Fostul bucătar chef al Reginei Elisabeta a II-a, Darren McGrady, a povestit care sunt obiceiurile alimentare ale monarhului.
Desertul favorit al reginei este o prăjitură cu zmeură. Chef McGrady susține că cea mai bună zmeură este culeasă chiar de pe terenurile din Balmoral, castelul și domeniul reginei din Scoția.
Bucătarul a povestit că a văzut-o pe regină culegându-și singură zmeura de pe rugi.
„Mă plimbam și le-am zărit pe regină și pe prințesa Margaret culegând zmeură, nu mi-a venit să cred! Mai târziu zmeura era pe masă și m-a întrebat – Poți să faci un desert cu ea?”, a spus bucătarul pentru My London.
Desertul favorit al reginei este „Framboises St George”, pe care McGrady îl descrie ca fiind un desert cu zmeură în forma drapelului englez. Rețeta a fost publicată pe blogul propriu al bucătarului.
„Vara mânca zmeură și căpșune în fiecare seară și-i plăceau. Dar dacă-i ofereai căpșune în ianuarie riscai cu capul, cu întemnițarea în Turn. Nu le dorea în afara sezonului. Erau importante pentru ea când erau prospăt culese la Balmoral, sau mere de la Sandringham, sau pere de la Windsor”, spunea chef McGrady.
Puțini se așteptau probabil ca Regina Elisabeta a II-a să mănânce burgeri.
„Se împușcau căprioare și făceam burgeri din vânat. Erau grozavi cu afine și alte umpluturi, dar nu-i puneam pe chifle. Îi mâncau cu furculița și cuțitul”, a mai spus McGrady.