Noua metodă de chiul care a apărut printre angajații din România
O nouă metodă de chiul a apărut printre angajații din România în timpul pandemiei. Astfel, apoape un sfert (23 %) dintre ei s-au prefăcut că laptopul sau calculatorul lor instalează actualizări de software!
Tocmai așa s-au gândit să argumenteze de ce nu pot să participe la şedinţele online. De asemenea, peste o treime (37%) au afirmat că au întârziat la o astfel de şedinţă virtuală din cauza actualizărilor de software, arată un studiu marca Kaspersky.
Timp pierdut deliberat
Mai mult, unii angajaţi consideră că timpul de oprire dispozitivului este o oportunitate de a mai amâna puţin lucrurile pe care le au de făcut. De asemenea, 23% dintre respondenţii din România recunoscând că au instalat actualizări pentru a pierde în mod deliberat timpul la locul de muncă.
Cu toate acestea, în general, angajaţilor nu le place ca munca lor să fie întreruptă. În acest sens, 65% din totalul persoanelor chestionate la nivel global (67% în România) au declarat că îşi doresc actualizări în afara programului de lucru pentru a-şi menţine productivitatea.
Pentru a face programarea actualizărilor convenabilă angajaţilor şi administratorilor IT, Kaspersky recomandă departamentelor IT: să planifice actualizările mai aproape de sfârşitul zilei de lucru, când dispozitivele sunt încă pornite şi pot descărca actualizările necesare, dar activitatea angajaţilor este de obicei mai redusă.