S-a dat startul pentru a opta ediție a programului Huawei „Seeds for the Future” pentru studenții pasionați de tehnologie
Cea de-a opta ediție a programului Huawei „Seeds for the Future” pentru studenți a fost lansată la Universitatea Politehnică București, în prezența CEO-ului Huawei România, George Zhang și a președintelui UPB, Tudor Prisecaru.
Anul acesta, studenții vor participa la program de 8 zile, cu acces online la numeroase ateliere și prezentări despre industria ITC locală, cursuri de antreprenoriat și proiectul grupului TECH4Good, precum și prelegeri cu profesori și lideri de afaceri români despre studii culturale și afaceri antreprenoriale.
Programul „Seeds for the Future”, care din acest an este un proiect educațional emblematic dezvoltat în cadrul Memorandumului de înțelegere dintre Huawei România și Universitatea Politehnică din București, a început în 2008 și se desfășoară în prezent în 126 de țări de pe toate continentele.
Programul se adresează studenților și tinerilor absolvenți din domeniul ITC și scopul său este de a identifica tinerele talente în domeniul tehnologiei și de a contribui la formarea și dezvoltarea profesională a acestora.
„Fiind un promotor al transformării digitale, contribuția Huawei la accelerarea digitalizării nu s-a oprit niciodată, de la desfășurarea urgentă a turnurilor de semnal până la întreținerea rețelelor, inginerii noștri fiind întotdeauna în prima linie. Prin urmare, ne-am mărit investițiile în formarea talentelor TIC de-a lungul anilor. Programul Seeds for the Future, care face parte din inițiativa ICTalent, a dus la formarea a peste 200 de studenți în România în ultimii 7 ani și peste 60 dintre ei și-au finalizat pregătirea în sediul Huawei din China. Anul acesta, în contextul pandemiei, programele sunt reproiectate pentru a oferi studenților mai multe informații despre industria ITC locală, împreună cu proiectul grupului TECH4Good”, a declarat George Zhang, CEO Huawei România, la ceremonia de deschidere.
„Digitalizarea, de fapt, trebuie dezvoltată mult mai mult în comparație cu nivelul real. Am văzut multe inconveniente ale acestui grad de digitalizare a societății noastre. Și dacă vrem să-l îmbunătățim, vrem să facem upgrade-uri, acest lucru se poate face numai cu ajutorul viitorilor ingineri. Acesta este motivul, pentru acest concept de „semințe pentru viitor”. Universitatea Politehnica din București încearcă să își impulsioneze studenții și cred că toți cei care au solicitat oferta dvs. vor fi foarte bine pregătiți pentru următoarea perioadă și vor avea instrumente foarte puternice pentru a participa la noua construcție a societății”, a declarat prof. Tudor Prisecaru, președintele Senatul UPB.
„Cred că trăim cu toții într-un timp plin de lux. Există lux de oportunități, lux de oameni, de resurse, de tehnologie și așa mai departe. Cred că trăim în această abundență, un timp ca niciodată înainte… Programul se numește „Semințe pentru viitor” și pentru mine asta înseamnă și „soluții”. Deci, soluții pentru viitor. Și cred că trăim într-un moment în care există o nevoie egală de a acționa și de a fi antreprenori și inovatori decât poate în viitor. În același timp, ceea ce vedem este că inovația schimbă locația și se întâmplă ceva aproape magic… S-ar putea să aveți un student din Shenzhen sau Nairobi sau Iași sau București care are o idee grozavă. Dar, în același timp, viitorul și cred că programul în care vă aflați și multe dintre conversațiile pe care le vom purta săptămâna viitoare, este de fapt despre scop”, a declarat Ciprian Stănescu, cofondator al Soluțiilor de inovare socială, unul dintre oaspeții speciali ai programului.
De la lansarea sa în 2014 în România, peste 150 de studenți au beneficiat de programul Semințe pentru viitor și un total de 66 de studenți și-au finalizat pregătirea în China.