Premierul, întâmpinat la Galați de reprezentanții „#Rezist”: „Florin Cîțu pentru noi este Liviu Dragnea 2”
La vizita pe care a efectuat-o la Galați pentru prezentarea moțiunii sale în perspectiva Congresului PNL de pe 25 septembrie, primul ministru, Florin Cîțu, a ajuns la întâlnirea cu liberalii gălățeni pe „ușa din dos”, adică pe poarta de serviciu a Complexului muzeal de la Grădina Botanică, pentru a evita întâlnirea cu mai mulți reprezentanți ai mișcării „#Rezist”, care pichetau intrarea principală a complexului.
Chiar dacă au evitat prima confruntare cu protestarii, Florin Cîțu și însoțitorii săi, Gheorghe Flutur și Cristian Bușoi, nu au putut scăpa de huduielile protestarilor „#Rezist” ceva mai târziu, la Prefectura Galați, unde premierul a mers pentru a participa la o ședință de Guvern organizată în sistem online și o întâlnire cu un grup de pensionari.
Un grup de 4-5 reprezentanți ai mișcării „#Rezist” au ținut să îl întâmpine pe premierul Florin Cîțu la intrarea principală a Grădinii Botanice din Galați, afișând un baner cu inscripția „Florin Câțu, pentru noi este Liviu Dragnea 2” și câteva cartoane pe care scria „PNDL 3 – jaf din banii publici” și „Nu legalizați hoția”.
Principalele nemulțumiri ale protestarilor „#Rezist” erau legate de faptul că liderii PNL și USR-PLUS au distrus coaliția de guvernare din cauza orgoliilor și a lipsei de comunicare, dar și de faptul că Programul „Anghel Salingy”, în forma sa actuală, este o copie a programelor PNDL 1 și 2, inventate de Liviu Dragnea pentru a prădui banii publici pentru prosperitatea primarilor PSD și a firmelor de casă ale acestora.
„Vreau să îl întreb de ce a dat aprobat PNDL 3 în forma asta pesedistă, pe care noi îl considerăm, în forma în care este acum, un jaf din banul public. Este un fel de Ordonanța 13, care ne-a scos în stradă în 2017. Trebuia să țină cont de acele amendamente, ca să fie transparență la cheltuirea banului public, nu ca primarii sau partenerii lor să dea banii unor firme de casă, ca să îmbogățească o gașcă de golani și țara să rămână tot nedezvoltată”, ne-a declarat Laura Dumitrașcu.
„Suntem nemulțumiți de ceea ce se întâmplă acum. Nu se poate să te cerți în coaliție, nu se poate să dai un om afară, așa… Stelian Ion nu a făcut nimic la Ministerul Justiției, nu a făcut absolut nimic. Trebuia să plece. Dar, totuși, consultă-te cu partenerul de coaliție. Cine-i președintele USR-PLUS? Dan Barna, cu toate păcatele lui. Domnul prim-ministru avea obligația de a-l contacta pe Dan Barna și să-i spună <<dă-l afară, că ăsta nu face nimic sau în loc să facă ceva bun face ceva rău>>. În același timp, zic eu, trebuia mai multă diplomație și la USR-PLUS. Nu distrugi coaliția pentru atâta lucru”, a declarat un alt protestatar.
Florin Cîțu a fost întâmpinat la intrarea în pavilionul Grădinii Botanice și de un grup de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Reconciliere Galaţi, care i-au cerut să aibă o discuție pe tema Legii Pensiilor și a recalculării pensiilor. Premierul le-a promis că se va întâlni cu ei seara, la Prefectura Galați. Dialogul de la prefectură a fost purtat în mare grabă, pensionarii alegându-se doar cu promisiunea lui Florin Câțu că le va facilita o întâlnire cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.
La Prefectura Galați, premierul a fost întâmpinat cu huiduieli de reprezentanții „#Rezist”, care acum aveau o nemulțumire în plus, aceea că Florin Câțu a refuzat să aibă un dialog cu ei.