Pregătiri pentru noul an școlar. Cîmpeanu: Aveam 253 de şcoli care aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că s-a constatat că 253 de unităţi de învățământ din întreaga ţară aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară.
Situaţia pe fiecare judeţ va fi dezbătută la ora 13.00, în videoconferinţa cu premierul Florin Cîţu, cât se va face şi bilanţul unităţilor care nu vor putea relua fizic cursurile din cauza lucrărilor.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a mai afirmat, duminică, că va face tot posibilul ca şcoala să se desfăşoare cât mai mult fizic.
”Sunt convins că perioada de întrerupere a şcolii va fi scurtă, chiar dacă va exista o depăşire a ratei de infectare de 6 la mie în scurt timp se va coborî sub 6 la mie şi şcolile vor putea funcţiona în prezenţă fizică (…) Cât sunt ministru al educaţiei voi face tot ce ştiu mai bine pentru prezenţa fizică în şcoli, în limitele de competenţă”, a declarat Sotin Cîmpeanu, înaintea videoconferinţei cu premierul.
”Există şi unele probleme de infrastructură în unele şcoli. Vom avea la ora 13.00 o şedinţă cu toţi prefecţii, toţi inspectorii şcolari, cu primul ministrul şi ministrul de Interne în care vom vedea stadiul remedierii cu privire la condiţiile necesare începerii şcolii. Aveam 253 de şcoli care aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară, 37 în Dolj, în Bucureşti 28 (…) Săptămâna trecută problemele au fost identificate prin vizite la faţa locului (…) în cea mai mare parte a situaţiilor au fost remediate”, a declarat, duminică, Sorin Cîmpeanu.
Ministrul a mai precizat că, în videoconferinţa programată la ora 13.00, se va discuta despre fiecare caz în parte de unitate care nu a reuşit să remedieze toate problemele.
”Sunt convins că vor rămâne foarte puţine acele şcoli unde nu s-au remediat problemele. În Dolj, de exemplu, care avea cele mai multe probleme a beneficiat de schimbarea inspectorului şcolar general de către ministrul Educaţiei. Adică, deficienţele de management în pregătirea şcolilor se plătesc”, a mai afirmat Cîmpeanu.