Bărbat, prins în flagrant de DIICOT când vindea droguri de mare risc. Avea acasă 21 de kilograme de substanțe interzise

Publicat: 23 iul. 2024, 15:41, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Bărbat, prins în flagrant de DIICOT când vindea droguri de mare risc. Avea acasă 21 de kilograme de substanțe interzise
Bărbat, prins în flagrant de DIICOT când vindea droguri de mare risc. Avea acasă 21 de kilograme de substanțe interzise

Un bărbat din Cluj-Napoca fost surprins în momentul în care încerca să comercializeze aproximativ un kilogram de 3-CMC, o substanță cunoscută sub denumirea generică de „cristal” și clasificată ca droguri de mare risc. Acasă, însă, mai deținea alte 21 de kilograme de substanțe interzise.

Prins în flagrant când vindea droguri cristal

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au desfășurat o acțiune importantă de documentare a activităților infracționale ale unui individ suspectat de trafic de droguri de risc și mare risc.

Această acțiune a culminat pe data de 22 iulie, în municipiul Cluj-Napoca, când suspectul a fost prins în flagrant delict. Ulterior prinderii în flagrant, autoritățile au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința suspectului.

Percheziția a dezvăluit o cantitate impresionantă de substanțe ilegale: peste 16,5 kilograme de canabis, drog de risc, ambalate în pungi vidate, și aproximativ 3,8 kilograme de 3-CMC. În plus, au fost descoperite un grinder, un cântar de precizie, un aparat de vidat și diverse obiecte cu urme de substanțe interzise, alături de alte mijloace de probă relevante pentru anchetă.

În cursul zilei de 22 iulie 2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea suspectului. Pe 23 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, în conformitate cu procedurile legale în vigoare.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat.

Este important de subliniat că, pe întreg parcursul procesului penal, suspectul beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție până la o eventuală condamnare definitivă.