A doua iarnă în guvernarea Ciolacu arată progresul în privința alimentării cu energie: depozitele de gaze ale României sunt pline ochi
Gradul de umplere al depozitelor României a ajuns la un nivel record, anunță Executivul condus de Marcel Ciolacu. Nivelul de umplere al depozitelor de gaz ale României este de 101%, depășind media Uniunii Europene. În al doilea an de mandat al lui Marcel Ciolacu, este prima iarnă când depozitele României se află la un nivel atât de bun, deși țara noastră a susținut masiv și alimentarea cu gaze a Moldovei, după izbucnirea războiului din Ucraina. Guvernul Ciolacu a reușit să țină prețul la gazul și energia românească accesibil populației, în urma măsurilor de plafonare a tarifelor la energie și gaze.
Conform datelor Transgaz, producția internă a țării noastre este de aproximativ 23 de milioane de metri cubi de gaz pe zi. Astfel, Executivul condus de Marcel Ciolacu a anunțat că umplerea depozitelor de gaze ale României este la acest moment suficientă pentru traversarea întregii ierni.
Depozitele de gaze ale României, peste media europeană
Guvernul Ciolacu a anunțat, prin Ministerul Energiei, faptul că România a ajuns în pragul iernii 2024-2025 la un nivel mult mai bun decât iarna precedentă, privind depozitele de gaze ale țării. Nivelul de umplere este de 101%, peste media europeană.
Mai mult, în privința producției de gaze, România și-a îndeplinit această obligație față de Comisia Europeană chiar cu 70 de zile înainte de termenul stabilit pentru toate statele membre.
Tarifele la gaze și energie, accesibile pentru toți românii, prin măsurile adoptate de Guvernul Ciolacu
Pe lângă producția bună de gaze, asigurată de politicile Executivului, prețul pe care românii îl plătesc la facturi este și mai mic, prin măsurile de plafonare introduse de Guvernul Ciolacu.
Una dintre cele mai importante măsuri introduse de șeful Executivului la preluarea mandatului a fost plafonarea tarifelor la gaze și energie. Guvernul și-a dorit astfel creșterea puterii de cumpărare a românilor și protejarea consumatorilor vulnerabili. Ultima prelungire a Ordonanței plafonării prețurilor la gaze și energie a fost anunțată de Executivul condus de Marcel Ciolacu pe 28 martie 2024 și este valabilă până la 31 martie 2025.
61% din gazele importate de Moldova sunt din România
România asigură o bună parte a consumului de gaze al Republicii Moldova. Conform datelor Energecom, 61% din gaze în 2024 au venit de la companii românești. Mai exact, 44% de la OMV Petrom și 17% de la Romgaz.
Acesta este și unul dintre motivele pentru care vectorii de propagandă ai Rusiei îl atacă tot mai des pe premierul României Marcel Ciolacu, care s-a angajat ferm în susținerea Republicii Moldova.
PSD și Marcel Ciolacu au demonstrat că sunt cei care cresc veniturile românilor, salariul minim și pensiile. Calea sigură pentru România trebuie să conțină reindustrializarea economiei naționale și finalizarea autostrăzilor, oferind în același timp tuturor românilor, din țară și din diaspora, acces egal la sănătate și educație și un program național de protejare a tinerilor de droguri.
CMF 31240010