A murit chitaristul trupei The Moonkees VIDEO
Michael Nesmith, chitaristul trupei rock The Moonkees, a murit la vârsta de 78 de ani, din cauze naturale, informează Rfi.
Celebrul cântăreţ şi compozitor, scriitor, actor-regizor şi antreprenor care va fi amintit drept carismaticul chitarist de la formaţia rock The Moonkees, a murit la vârsta de 78 de ani, anunţă AP, potrivit news.ro.
Nesmith, care a suferit mai multe operaţii la inimă în 2018, a murit vineri acasă din cauze naturale, a declarat familia.
Nesmith era un artist pe cont propriu în septembrie 1966 atunci când The Monkees şi-a făcut debutul în televiziune şi l-a trasformat pe el şi pe membrii Micky Dolenz, Peter Tork şi David Jones în staruri rock.
Michael Nesmith a fost și scriitor
După ce grupul s-a despărţit în 1970, Nesmith a trecut la o carieră lungă şi creativă, nu doar ca muzician, ci şi ca scriitor, producător şi regizor de filme, autor a mai multor cărţi, şef al unei companii de artă media şi creator de muzică, format video care a dus la crearea MTV. Nesmith a publicat o carte de memorii, „Infinite Tuesday”, în 2017.
Nesmith a fost cântăreţ şi chitarist, uneori compozitor, pentru The Monkees, cvartetul în stil The Beatles pentru un serial muzical de comedie de la NBC din anii 1966-’68.
The Monkees a fost locul 1 în Top LP 31 de săptămâni consecutive
Primele două albume ale lor, „The Monkees” şi „More of the Monkees”, au fost numărul 1 în topul LP-urilor, pentru 31 de săptămâni consecutiv în 1966-’67. Grupul a mai avut două succese No. 1 până la sfârşitul lui 1967. „Last Train to Clarksville”, „I’m a Believer” şi „Daydream Believer” au fost alte single-uri No.1.
Creativitatea trupei a fost reflectată în albumul No. 1 „Headquarters” (1967). Formaţiile următoare „Pisces, Aquarius, Capricorn & Jones Ltd.” (1968) şi „The Birds, the Bees & the Monkees” (1968) au reflectat un echilibru între piesele originale ale trupei (inclusiv melodiile din ce în ce mai orientate spre country ale lui Nesmith) şi compoziţii externe (care au inclus ultimul lor single No. 1, „Daydream Believer” al lui John Stewart.