A murit Shannen Doherty, starul din Beverly Hills 90210

Publicat: 14 iul. 2024, 16:52, de Andrei Ceausescu, în LIFESTYLE , ? cititori
A murit Shannen Doherty, starul din Beverly Hills 90210

Shannen Doherty, recunoscută pentru rolurile sale din serialul extrem de popular „Beverly Hills, 90210” și din „Charmed”, a încetat din viață la vârsta de 53 de ani în urma unei lupte cu cancerul la sân, diagnosticat în 2015.

„Cu inima grea confirmăm trecerea în neființă a actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, ea a pierdut bătălia cu cancerul, după mulți ani de confruntare cu această boală”, a transmis Leslie Sloane, publicistul lui Doherty, într-o declarație pentru People. Bruneta din BH 90210, Doherty a devenit celebră în 1990 pentru interpretarea brunetei cu față proaspătă, Brenda Walsh, în serialul Fox „Beverly Hills, 90210”. Alături de fratele său geamăn, Brandon, jucat de Jason Priestly, familia Walsh era clasicul exemplu de „pești ieșiți din apă”, care s-au mutat recent din Minnesota în Beverly Hills și erau mereu surprinși de aventurile copiilor bogați din L.A. Relația dintre Brenda și Dylan, jucat de Luke Perry, a stârnit controverse în primul sezon, odată cu povestea în care Brenda lua în considerare să-și piardă virginitatea. Despărțirea lor ulterioară, când Dylan s-a implicat cu cea mai bună prietenă a ei, Kelly, jucată de Jenny Garth, a fost la fel de mediatizată, iar serialul a fost considerat inovator pentru abordarea subiectelor precum abuzul de droguri și rasismul, conform Variety.

Serialul a cunoscut un succes imens, generând o cantitate uriașă de speculații și zvonuri în jurul distribuției, inclusiv a tinerei Doherty. Deși inițial Kelly a lui Garth a fost un personaj mai puțin popular, percepția asupra sa s-a schimbat rapid, iar Brenda a devenit membrul distribuției pe care toată lumea părea să-l iubească să urască. Presa a catalogat-o ca fiind o divă, iar chiar a existat un buletin informativ pre-internet intitulat „O urăsc pe Brenda”. Doherty a apărut în 111 episoade înainte de a părăsi serialul la finalul sezonului patru, din cauza unor conflicte raportate cu alți membri ai distribuției, în special cu Garth. După ce serialul a fost reînviat de două ori, toată lumea s-a maturizat și Doherty s-a întors în rolul Brendei în reimaginarea din 2008 „90210” pentru un sezon și în reluarea ulterioară din 2019 „BH90210”. După plecarea sa tumultoasă din „Beverly Hills, 90210”, Doherty și-a găsit stabilitatea în „Charmed”, un serial de dramă supranaturală care explorează povestea a trei surori ce descoperă că sunt vrăjitoare și trebuie să colaboreze pentru a înfrunta răul.

Lupta cu cancerul

Născută în Memphis, Tennessee, Doherty s-a mutat în Los Angeles împreună cu familia în copilărie și și-a început cariera la vârsta de 10 ani cu un rol în serialul „Father Murphy”. Michael Landon a remarcat-o în acest serial și a distribuit-o în rolul lui Jenny Wilder în „Little House on the Prairie” când avea 11 ani. Doherty a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015 și în 2017 a anunțat că se afla în remisie. Cu toate acestea, până în 2019, cancerul a recidivat și s-a răspândit în organism. Ea a continuat să lucreze, jucând în filme TV precum „Dying to Belong”