Aaylex, investiție de 15 mil. euro în producția de cârnați din carne de pasăre
Grupul de firme AAylex, proprietarul mărcii Cocorico, și deţinut majoritar de antreprenorul Bogdan Stanca, a investit 15 milioane euro, într-o nouă unitate de producţie, unde va produce cârnaţi 100% din carne de pui, cu condimente naturale, fără nitriţi, fără nitraţi, fără gluten, fără membrană, fără aditivi sau conservanţi.
„După doi ani de cercetare, dezvoltare, testare, modificări în tehnologie, textură, temperaturi, fluxuri, am reuşit să creăm acest produs 100% natural. (…) De la hrana puilor, până la produsul finit, avem pe linie 100% natural”, a spus Bogdan Stanca, fondator şi CEO al Grupului AAylex.
Cârnaţii de pui Cocorico sunt acum disponibili pe piaţă în patru variante: natural, natural afumat cu lemn de fag, spicy afumat cu lemn de fag şi mediteraneean afumat cu lemn de fag, au explicat reprezentanţii companiei.
Unitatea care produce cârnaţii de pui este integrată cu celelalte entităţi din cadrul grupului AAylex: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducţie, incubaţie şi creştere pui, un abator şi unităţi specializate de producţie şi ambalare. În ultimii 4 ani, grupul AAylex a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea şi consolidarea întregului lanţ, de la fermă la furculiţă.
Începând cu luna ianuarie 2021, gama de cârnaţi Cocorico a fost în testări în câteva hypermarketuri din ţară şi din străinătate, spun reprezentanţii companiei. Acum, produsele sunt distribuite în toată ţara şi la export, pe pieţele din Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria şi Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu.