AC Milan investește în România! A cumpărat un stadion în paragină și face o bază modernă pentru juniori. Este arena care a dat jucători naționalei
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/03/stadion-electroputere1.jpg)
Un stadion care vuia în perioada comunistă, dar și în anii de după Revoluție va fi transformat într-o bază modernă de pregătire pentru juniorii unei dintre cele mai galonate echipe din lume, AC Milan. Gruparea rossonero deține de câțiva ani o Academie de fotbal în oraș și și-a propus să se extindă. Așa că a cumpărat un stadion în paragină de peste 20 de ani, dar care are în spate o tradiție fotbalistică. De pe arena aflată într-un mic cartier muncitoresc, dar într-un oraș în care fotbalul a fost și a rămas a doua religie, s-au lansat jucători celebri precum Adrian Ilie, Gabi Popescu, Ionel Dănciulescu, Ștefan Nanu, Claudiu Niculescu sau Ionel Gane. Ați ghicit probabil că este vorba de Craiova și de surata mai mică a Universității, Electroputere.
AC Milan a cumpărat un stadion în paragină pentru a-l transforma într-o bază modernă de pregătire a juniorilor. Arena „Electroputere“ din cartierul craiovean Valea Roșie a zăcut în paragină în ultimii 20 de ani, după ce pe terenul pe care altă dată au călcat nume importante din fotbalul românesc, nu a mai intrat nimeni. Stadionul aparținea de Uzina Electroputere și se vorbea la un moment dat să fie achiziționat de un privat, pentru a construi blocuri, sau chiar de către municipalitate, pentru a ridica aici o parcare supraetajată. Până la urmă va fi destinat tot fotbalului, chiar dacă este vorba de juniori.
Arena „Electroputere“ din Craiova a fost achiziţionată de AC Milan, prin intermediul academiei pe care o deține în Bănie de câţiva ani, şi va fi transformată într-o bază sportivă cu terenuri de antrenament, clinică de recuperare, o piscină, o sală de forță și spații de cazare pentru fotbalişti. Anunțul a fost făcut recent, pe Facebook, de către Fotbal Club Milan Academy.
AC Milan a cumpărat un stadion în paragină și face o bază modernă pentru juniori. Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro
În anunț este dezvăluită și suma care va fi investită în noua bază de la Craiova – 1,5 milioane de euro, dar nu și suma cu care a fost cumpărat stadionul „Electroputere“. Noua bază va fi folosită exclusiv pentru copii și juniori, având rol de pepinieră pentru clubul italian.
„Milan Academy se extinde! Aventura continuă la Fotbal Club Milan Academy, unde, din dragoste pentru copii și pentru sportul rege, astăzi o nouă bază sportivă și-a deschis porțile pentru micii fotbaliști! Suntem încântați să anunțăm că fostul Stadion Electroputere, din cartierul Valea Roșie, devine noua casă a juniorilor Milan Academy! Această bază va fi destinată exclusiv copiilor și juniorilor, având rolul de pepinieră pentru AC Milan și fotbalul mondial. Un proiect ambițios pentru viitorul fotbalului!
Pe lângă investiția inițială în achiziția stadionului, demarăm un proiect amplu de renovare, reorganizare și extindere, estimat la aproximativ 1,5 milioane de euro. Noua casă a AC Milan Academy Craiova va include: vestiare modern; cabinete medicale și de recuperare; kinetoterapie, RMN, sală de fitness și multe altele! Vă așteptăm să creștem împreună, să ne antrenăm și să visăm la performanță în stil rossonero!“, este mesajul postat pe Facebook de școala de fotbal din Bănie a lui AC Milan.
Milanezii s-au hotărât să investească într-o academie la Craiova după „dubla” cu Universitatea Craiova din Europa League, din 2017. Atunci, rossonerii se impuneau cu 1-0 în turul disputat la Severin (arena „Ion Oblemenco” era în construcţie), şi cu 2-0 pe „San Siro”.
Pe stadionul Electroputere au călcat nume grele
Stadionul din cartierul craiovean Valea Roşie a fost casa defunctei echipe Electroputere, formație care s-a transformat în Extensiv Craiova, după ce a fost preluată de fraţii Mihăilescu, la finalul anilor 90, mutându-se pe arena din Parcul Romanescu.
Înfiinţată în anul 1949, Electro a jucat mulţi ani în eşaloanele inferioare. Cu Marian Bondrea pe bancă, a doua echipă a Craiovei din acele vremuri a bifat două promovări consecutive, ajungând din Divizia C până în Divizia A. Mai mult decât atât, la debutul în primul eşalon, în ediţia 1991-1992, a prins podiumul (locul 3), depăşind inclusiv Universitatea Craiova (locul 4), și s-a calificat astfel în cupele europene. Unica prezenţă în Cupa UEFA a fost însă un dezastru, Electro fiind învinsă la scor de grecii de la Panathinaikos, 6-0 la Craiova, pe „Central“, şi 4-0 la Atena. Silviu Lung apăra atunci buturile echipei.
La Electroputere s-au format jucători celebri, precum fraţii Ilie, Adrian şi Sabin, Ionel Dănciulescu, Gabi Popescu, Claudiu Răducanu, Ştefan Nanu, Ionel Gane sau Dorin Mitriţă. La echipa din Valea Roșie au mai evoluat și Silviu Lung, Vali David, Dudan, Șoavă, Pavel Badea, Gigi Ciurea, Mohora, Naicu, Samir Zamfir, Calafeteanu sau Claudiu Niculescu. După ce s-a trasformat în Extensiv, echipa a mai dat un jucător de națională: Mirel Rădoi.
Citește și: Lorena Balaci, aleasă în conducerea fotbalului județean din Dolj. Ce funcție va ocupa