Aceste fructe la micul dejun reduc colesterolul
Potrivit unui cardiolog, este important să începem ziua cu fructe. Adică un mic dejun delicios și, în același timp, sănătos.
Dr. Andrew Freeman, directorul departamentului de prevenire a bolilor cardiovasculare la National Jewish Health din Statele Unite, spune că fructele de pădure – zmeură, afine, căpșune – cu fulgi ce ovăz ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare legate de vârstă.
Antioxidanți și fibre
Datorită conținutului lor în antioxidanți, aceste fructe au efecte benefice asupr inimii, reduc nivelul colesterolui și riscul de diabet. Asocierea acestor fructe cu fulgi de ovăz, bogați în fibre, minerale și vitamine, contribuie la îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului imunitar.
Dr Freeman explică în Today: ”În general, recomand fulgii de ovăz ca fiind cea mai bună opțiune. Vă recomand să luați o ceașcă de fulgi de ovăz preparat cu apă, nu cu lapte, nu cu unt, și adăugați ingrediente sănătoase pentru inimă: semințe măcinate sau niște nuci. Alegeți fulgi de ovăz bio, cruzi.
Terci cu fructe proaspete și fructe uscate
Așadar este nevoie să vă modificați obiceiurile alimentare, începând cu micul dejn pentru a vă proteja inima. Iată o rețetă de terci cu fructe proaspete și uscate, ideal la micul dejun pentru patru persoane:
- 200 g fulgi de ovăz,
- 3 linguri de miere,
- 80 g de afine,
- 25 g migdale,
- 25 g stafide,
- 1 litru de lapte,
- 200 g căpșune,
- 80 g coacăze roșii,
- 25 g alune de pădure.
Începem cu prin fieberea laptelui în care adăugăm mierea și cerealele, amenstecând continuu. Se fierbe la foc mic cinci minute. Căpșunele se spală și se taie în jumătate. Terciul cald este împărțit în boluri, Adăugați fructele.